Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Dodenmasker
Deel 3 uit de serie Bureau Kopenhagen
Katrine Engberg


Het boek begint met een proloog die zich afspeelt op maandag 15 april. In een vuilverbrandingsinstallatie wordt een lichaam gevonden. Vervolgens springen we naar zaterdag 13 april als rechercheurs Jeppe Kørner en Annette Werner genoodzaakt zijn om hun vrije weekend op te offeren, omdat de vijftienjarige Oscar is verdwenen. Hij is een van de kinderen van een rijke, excentrieke familie en een achtergelaten brief lijkt op de mogelijkheid van een zelfmoord te duiden.  Aan de andere kant wordt de mogelijkheid van een ontvoering ook niet uitgesloten. De familie heeft namelijk eerder dreigbrieven ontvangen, omdat het veilinghuis van de familie verdacht is geweest van prijsopdrijving, bij veilingen.


Het lichaam in de vuilverbrandingsinstallatie blijkt van Malthe Sæther, de leraar Deens van Oscar, te zijn en men vraagt zich af of Oscar eerst z’n leraar heeft vermoord en daarna zelfmoord heeft gepleegd.

 

Esther de Laurenti heeft het idee opgevat om een nieuw boek te schrijven.
Verder hebben we nog Kasper Skyttes, de vader van Iben, een klasgenoot en vriendin van Oscar. Kasper is ingenieur en werkt bij de vuilverbrandingsinstallatie, waar het lichaam van Malthe Sæther is gevonden. Jenny Kaliban is de zus van de moeder van Oscar. Zij is een kunstenares, die in een museum werkt. De sociale dienst zet haar uitkering stop, omdat men van mening is dat ze maar wat meer moet gaan werken.


Het boek is zeer spannend en het blijft lang onduidelijk wat alle personen nu eigenlijk met de zaken te maken hebben. Het is zelfs niet duidelijk of de vermissing van Oscar met de dood van Malthe te maken heeft. Op het moment dat je uiteindelijk denkt te weten hoe het een en ander in elkaar zit, blijkt het allemaal toch nog net iets anders te zijn.


ISBN 978 94 005 1353 2 | Paperback | 347 pagina’s | A.W. Bruna Uitgevers | juni 2021
vertaald door Corry van Bree

© Renate, 2 juli 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven