Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Onzichtbaar
Karin Slaughter


Ik ben een grote fan van Karin Slaughter, maar dit vierde deel van de Sara Linton serie is duidelijk de minste. Het verhaal pakte me niet echt. Het is wel leuk om te lezen hoe Sara en Jeffrey elkaar hebben leren kennen. En wat voor oversekste man Jeffrey in zijn jonge jaren is geweest.


Sara gaat op een ochtend naar het politie bureau om met Jeffrey te praten over hun verhouding als er twee schutters het bureau binnendringen. Ze schieten gelijk een hoop mensen dood en de rest nemen ze in gijzeling. Jeffrey raakt daarbij zwaargewond.
Tegelijkertijd lees je het verhaal van hoe Jeffrey en Sara elkaar leren kennen. Jeffrey neemt Sara mee naar zijn geboorteplaats. Op een avond doodt een goede jeugdvriend van Jeffrey een inbreker. Sara doet de autopsie en gaandeweg wordt duidelijk dat het verhaal van die jeugdvriend wel eens anders kan zijn. Daarna wordt in een grot waar Jeffrey en zijn vrienden vaak naar toe gingen een skelet gevonden. Het blijkt een meisje te zijn dat al jaren vermist wordt.


Gedurende het verhaal wordt langzaam duidelijk dat de gijzeling in het politiebureau iets met Jeffrey zijn verleden te maken heeft. Het verhaal van het verleden schrijft Slaughter erg sterk, maar het verhaal van het heden vind ik maar knullig.

ISBN 9023415760 Ingenaaid, 394 pagina's  De Bezige Bij september 2004
Vertaler: Paul Syrier

© Bianca, februari 2005

Lees de reacties op het Leestafelforum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven