Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altTroebel water
John Sandford

Rechercheur Virgil Flowers geniet met volle teugen van een welverdiende visvakantie in een prachtig natuurgebied in Minnesota. Maar ook in rustieke oorden slaat de misdaad genadeloos toe. Een vrouw wordt dood aangetroffen in haar kajak. Ze is neergeschoten. Het slachtoffer is de succesvolle Erica McDill die vakantie vierde in het resort Eagle Nest. Omdat Virgil in de buurt is, wordt hij gesommeerd zich naar de plaats delict te begeven.

Virgil spoedt zich met tegenzin naar het vakantieresort. Wanneer hij ontdekt dat het vakantieverblijf voornamelijk wordt bezocht door vrouwen, is hij welwillender. Virgil is dol op vrouwen en heeft altijd wel een scharreltje. Het gros van de vrouwen die tot rust komen in Eagle Nest blijkt echter lesbisch te zijn. Virgil vindt het bijzonder boeiend en ook zijn mannelijke collega’s zijn geïntrigeerd.

Vrouwenbar De Wild Goose blijkt een populaire ontmoetingsplek. Virgil gaat er heen om naar informatie te vissen. Mannen zijn niet welkom in de bar maar daar trekt Virgil zich niets van aan. In het etablissement speelt een country band en Virgil ontdekt dat bandlid Wendy al heel wat vrouwenharten heeft gebroken. Ook Erica McDill blijkt gecharmeerd te zijn geweest van Wendy. De avond voor Erica’s dood hebben de twee vrouwen zelfs het bed gedeeld. Hun rendez-vous is vast niet in de smaak gevallen bij hun vaste partners.

Naarmate het onderzoek vordert, duiken er meer en meer motieven op. Erica stond op het punt haar relatie te verbreken. Haar partner zou dan een flinke erfenis aan haar neus voorbij zien gaan. Ook zou Erica een groot aantal mensen gaan ontslaan. Of heeft het allemaal te maken met Wendy? Heeft een jaloerse bedpartner van de hartenbreekster niet kunnen verkroppen dat Erica en Wendy het bed hebben gedeeld? Dan blijkt er een paar jaar eerder nóg een moord te zijn gepleegd. Virgil meent te weten in welke richting hij moet zoeken. Een nieuwe moordaanslag stuurt de boel in het honderd. Er is geen enkel verband meer tussen de slachtoffers. Er lijkt een doorgedraaide seriemoordenaar aan het werk te zijn. Wie is deze meedogenloze persoon? Hoe kan hij of zij gestopt worden?

De sfeer van het verhaal doet een beetje denken aan het kneuterige en smeuïge van Midsomer Murders. Virgil Flowers – een terugkerend personage in de boeken van Sandford - is echter een stuk minder braaf dan Tom Barnaby. De moordverdachten en andere personen in dit boek zijn kleurrijk en een groot aantal beschikt over eigenaardige trekjes en vreemde geheimen.

Het verhaal zelf is prettig om te lezen en het toegevoegde snufje actie aan het eind pakt goed uit. Het is een boek dat vooral mannen aan zal spreken. Het feit dat een groot aantal vrouwen in het boek lesbisch is, wordt flink aangedikt. De dames rollen vechtend over de grond en vreemdgaan is eerder regel dan uitzondering. De mannen in het boek worden er behoorlijk opgewonden van. Ondanks het feit dat er een moordenaar rondwaart en de vrouwen onderling flink ruziën, ademt het boek een prettig en gezellig sfeertje uit. Troebel water is een gemoedelijke thriller met een geloofwaardige en goed onderbouwde ontknoping.

ISBN 9789400500549| Paperback | 288 pagina’s| A.W. Bruna Uitgevers | september 2012
Vertaald door Martin Jansen in de Wal

© Annemarie, 11 oktober 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven