Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altZes jaar
Harlan Coben


Jake Sanders had de liefde van zijn leven gevonden. Zijn Natalie was de ware. Ze ontmoetten elkaar toen hij een schijfkamp bijwoonde in Kraftsboro,Vermont. Natalie was op tekenkamp. Het was zoveel meer dan een vakantieliefde, Natalie en hij waren voor elkaar voorbestemd. Maar toen maakte Natalie het uit om dagen later halsoverkop met Todd te trouwen, een oude liefde van haar. Met een gebroken hart woonde Jake de huwelijksceremonie bij. Na afloop zocht Natalie hem op en liet hem beloven haar voortaan met rust te laten.

Zes jaar later stuit Jake op een overlijdensbericht. Todd, de man van Natalie is dood. Jake besluit om naar de uitvaart van Todd te gaan in de hoop een glimp van Natalie op te vangen. Hij is haar nooit vergeten en houdt nog steeds van haar. Na afloop van de afscheidsdienst doet Jake een ontstellende ontdekking. Todd was al jaren getrouwd met ene Delia die hij al vanaf de middelbare school kende. Ze waren heel gelukkig met elkaar en hun twee tienerkinderen. Hoe kan dit? Waar is Natalie?

Jake verbreekt zijn belofte en gaat op zoek naar Natalie. Hoe kan het dat haar echtgenoot al jaren met een ander is getrouwd? Jake gaat terug naar Kraftsboro, waar het zes jaar geleden allemaal begon. Maar waarom doet iedereen in het dorpje of het tekenkamp nooit heeft bestaan? En waarom staat het huwelijk van Natalie niet in de boeken van het kerkje? Jake neemt contact op met Julie, de zus van Natalie maar zij ontkent ooit van hem gehoord te hebben. Natalie zelf blijkt onvindbaar. Het lijkt wel of ze van de aardbodem is verdwenen.

Volgens zijn beste vriend Benedict, was Jake zes jaar geleden niet helemaal zichzelf toen hij naar het schrijfkamp vertrok. Wat bedoelt Benedict hiermee? Heeft Jake zich dingen ingebeeld? Natalie is onvindbaar, er is kennelijk nooit een tekenkamp geweest en de mensen in het dorpje Kraftsboro herkennen hem niet. Toch kan Jake het niet loslaten. De liefde tussen hem en Natalie was zo puur, zo mooi. Dat kan hij toch niet verzonnen hebben?

In razendsnel tempo gooit de schrijver het ene aas na het andere uit. De lezer heeft geen andere keus dan toehappen om vervolgens steeds dieper meegevoerd te worden in een  verhaal dat bol staat van mysterie, spanning en actie. Het is een verhaal over ware liefde. Over een man die vecht voor de vrouw die hij zo innig liefheeft. Jake weigert te geloven dat zijn zomer met Natalie slechts een hersenspinsel was.  Hij vertrouwt op zijn gevoel. De liefde die hij zo zorgvuldig heeft weggestopt laait in alle hevigheid op. Waar is ze toch? Wat is er aan de hand? Hij moet en zal Natalie vinden ook al wordt de sfeer steeds grimmiger.

Zes jaar is een verrukkelijke thriller. Nieuwsgierige mensen als ik kunnen geen weerstand bieden aan dit boek. Ben je net zo weetgraag als ik? Zorg er dan voor dat je genoeg tijd hebt om dit boek in een keer uit te lezen. Eerder heb je geen rust.

ISBN 9789022559109 | paperback |352 pagina's| Boekerij | mei 2013
Vertaald door Sabine Mutsaers

© Annemarie, 26 mei 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven