Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altJe bent nu van mij
Hans Koppel

Anna werkt voor het Zweedse tijdschrift “Familjejournalen” en samen met collega’s Sissela en Trude neemt ze in een hotel de planning voor de komende maanden door. De zakelijke bespreking verloopt vlot en ’s-avonds duikt het drietal de hotelbar in. Sissela en Trude flirten erop los en leggen al snel contact met twee mannen die een reclamebureau runnen. Wanneer zich een derde man bij het gezelschap voegt richten Sissela en Trude hun pijlers onmiddellijk op hem. De nieuweling die zich voorstelt als Erik, een collega van de andere twee mannen, is beduidend jonger en knapper dan hun huidige prooi. Maar Erik heeft geen interesse in de beeldschone Trude en ook Sissela weet hem niet te bekoren. Erik is geïnteresseerd in Anna. Onopvallend vraagt hij haar om naar zijn hotelkamer te komen.

Anna is gelukkig getrouwd met Magnus. Samen hebben ze een dochter, de tienjarige Hedda. Anna springt nooit uit de band en heeft haar man nog nooit bedrogen. Toch wordt Anna als door een magneet naar de kamer van Erik getrokken. Naderhand besluit ze niemand over het bezoekje aan Erik te vertellen, het was immers niets meer dan een onenightstand.

Terwijl Anna overgaat tot de orde van de dag heeft Erik heel andere plannen. Hij is verliefd op Anna geworden en weet zeker dat zij hem ook leuk vindt. Ze horen bij elkaar. Hij blijft contact zoeken en Anna krijgt het benauwd. Wat wil Erik toch van haar? Ze is vijftien jaar ouder, getrouwd en moeder. Keer op keer legt ze hem uit dat ze het contact wil beëindigen maar Erik weet niet van ophouden. Hij stalkt haar en Anna’s telefoon staat roodgloeiend. Het spannende avontuurtje met een jongere man is veranderd in een nachtmerrie. Erik laat haar niet meer met rust en zijn gedrag is ronduit griezelig.

De lezer heeft in het eerste hoofdstuk van het boek al kennisgemaakt met Erik. Het hoofdstuk beslaat nauwelijks anderhalve bladzijde maar dat is genoeg om duidelijk te maken dat Erik een zeer gevaarlijke man is. In koele bloede vermoordt hij zijn moeder om vervolgens haar zelfmoord in scène te zetten. Erik is een psychopaat. Anna zit diep in de problemen.

Je bent nu van mij is spannend. Heel erg spannend zelfs. Anna is gevleid dat de veel jongere Erik haar aantrekkelijk vindt maar is niet van plan haar huwelijk op het spel te zetten. Ze is er gemakshalve vanuit gegaan dat Erik ook op niet meer dan een onenightstand uit was. En daar heeft Anna een fout gemaakt. Erik wil meer. Hij wil een toekomst met Anna. Anna probeert hem er vriendelijk van te overtuigen haar met rust te laten. Lange tijd gaat ze ervan uit dat Erik een fatsoenlijk mens is. Maar dat is hij niet. Van een spannende minnaar-voor-één-nacht is Erik veranderd in een stalker.

Vreemdgaan loopt zelden goed af en dit verhaal pakt het onderwerp ontrouw heel origineel aan. Anna is zomaar met een vreemde het bed in gedoken. Ze heeft niet over de gevolgen nagedacht. Het had een mooie herinnering moeten worden maar in plaats daarvan probeert Erik haar leven te verwoesten. De toon van het verhaal is vrijwel meteen gezet en vanaf dat moment is het onmogelijk het boek nog weg te leggen. Het is duidelijk dat het niet goed af gaat lopen en als lezer kun je er alleen nog maar op hopen dat de schade mee zal vallen. Je bent nu van mij is beklemmend en onweerstaanbaar meeslepend. Dit boek lees je in een keer uit. 

ISBN 9789400500457| paperback |256 pagina's| A.W. Bruna Uitgevers | april 2013
Vertaald door Corry van Bree

© Annemarie, 30 april 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven