Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Wulffers en de zaak van... de vermoorde onschuldWulffers en de zaak van... de vermoorde onschuld
Dick van den Heuvel & Simon de Waal


Het eerste deel van een serie, gebaseerd op de karakters van de televisieserie Missie Warmoesstraat.
Verwacht geen diepgravende psychologische thriller, maar eerder iets in de stijl van Baantjer, of De Waal en Baantjer.


Het verhaal lijkt in zekere zin geïnspireerd te zijn op de zaak van de moord op Marianne Vaatstra. Er wordt het lichaam gevonden van een meisje, dat verkracht en gewurgd lijkt te zijn. In de buurt is een asielzoekersopvang gevestigd en een van de asielzoekers is niet teruggekomen. De beschuldigende vingers wijzen dan ook al snel naar de bewoners van de opvang.


Er is nog een andere verdachte, namelijk de vriend van het meisje, de zoon van een zeer rijke zakenman. Het sperma van de zoon is bij het meisje aangetroffen en de jongen wordt opgepakt. Dit is natuurlijk zeer tegen de zin van de zakenman, die dan ook alles in het werk stelt om z'n zoon vrij te krijgen. Hij richt ook de aandacht op de asielzoekersopvang. De man is niet alleen rijk, maar heeft ook de nodige relaties. Hij komt over als een zeer onaangenaam heerschap, dat vrouwen en zeker meisjes als Daniela van Stee (het slachtoffer) eerder als een soort gebruiksvoorwerpen ziet. Voor zijn zoon is natuurlijk wel iets beters weggelegd dan de dochter van een invalide bouwvakker.


De vader van Daniela is ook niet bepaald de meest sympathieke figuur in het boek. Hij gedraagt zich als een huispotentaat, bij wie niemand eigenlijk iets in te brengen heeft. Als de dingen niet gaan zoals hij wil, is hij niet te beroerd om met z'n stok te slaan.


De hoofdfiguur van de serie is Cas Wulffers, politiepastor van het bureau aan de Amsterdamse Warmoesstraat. Daarnaast zijn er natuurlijk wat mensen van het politiekorps die een belangrijke rol vervullen. Het was wel een spannend boek, met een onverwachte ontknoping, maar persoonlijk vind ik het toch net iets minder dan de boeken waar ik het eerder mee vergeleken heb. M'n vader denkt daar overigens iets anders over, dus het is maar een mening.


ISBN 9789023991144 | Paperback | 138 pagina's | Uitgeverij Mozaiek | augustus 2004

© Renate, 26 december 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven