Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De onbekende manDe onbekende man
Julia Menken 3
Chantal van Mierlo


Julia Menken is gedragsdeskundige bij de politie, zij raakt betrokken bij politiezaken als haar gevraagd wordt om daderprofielen te maken.
Daar is ze goed in, dus waarom vindt haar baas het nodig haar nu op te zadelen met een nieuwe collega? Vanaf nu moet ze samenwerken met Charlotte, en ze werkt het best alleen!


In haar privéleven loopt ook niet alles op rolletjes. Het verleden is nog steeds aanwezig, ze kan immers haar zoon niet het contact met zijn vader ontzeggen. De nieuwe zaak is bovendien weer heftig, opnieuw wordt ze in het diepe gegooid: er is een jonge knul verdwenen. Er zijn geen sporen, niemand heeft iets gezien of gehoord.


Dat het opnieuw om kinderen gaat, dat is sowieso heftig, maar voor Julia des te meer (lees de eerdere boeken). De nieuwe zaak eist veel van haar, terwijl ze eigenlijk rustiger aan zou gaan doen. Het dreigt haar te veel te worden, en dat kun je best begrijpen.
De gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op, waarbij de spanning nog opgevoerd wordt door de korte hoofdstukken. Het begint al met de proloog, die nieuwsgierig maakt. De onbekende man krijgt af en toe een stem, in een kort stukje cursieve tekst, die niets verraadt.


‘De verloren jongen‘ en ‘De laatste vrouw‘ gingen vooraf aan deze nieuwe thriller rond Julia Mencken. Je kan ze het beste op volgorde lezen, ook al wordt er af en toe wel wat uitgelegd over wat er eerder gebeurde. Te vaak misschien, het gegeven van haar overleden dochtertje, en de nieuwe relatie met Maarten is ook na is ook na één keer uitleg wel duidelijk. En als er een kind verdwijnt, trek je ook niet onmiddellijk de conclusie dat het om moord gaat. Hij kan zolang er verder niets bekend is ook best weggelopen zijn. Dus heb je het ook nog niet over een dader… Maar deze kleine onvolkomenheden vergeet je al snel als je verder in het verhaal geraakt. Dat wordt opnieuw superspannend!
Dit derde verhaal vormt de afronding van de trilogie. Maar Chantal van Mierlo komt vast terug met meer spannends…


Chantal van Mierlo (Boxtel, 1979) verhuisde na haar studie International Business naar Duitsland. Daar werkte ze in diverse marketing- en pr-functies. Van Mierlo’s debuut, De nummers, stond op de shortlist voor de Hebban Thriller Debuutprijs.


ISBN 9789461095893 | paperback | 300 pagina's | Uitgeverij de Crime Compagnie | juni 2022

© Marjo, 26 augustus 2022

Lees de reacties op het forum, klik HIER

Recensies

Boven