Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altDuivelskus
Unni Lindell

De dode vrouw biedt geen fraaie aanblik. Ze is flink bewerkt met een schop en het bloed heeft rijkelijk gestroomd. Haar lichaam is gevonden bij de gemeenschappelijke plantenkas van de buurt. Ze moet er de hele nacht gelegen hebben. Het leven van Vivian Glenne, moeder van drie kinderen, is voorbij.

Cato Isaksen wordt op deze moordzaak gezet en hij sommeert collega Marian Dahle om haar vakantie vroegtijdig te beëindigen. Marian baalt. Ze heeft persoonlijke problemen die een belemmering vormen voor het beoefenen van haar baan. Op het moment voelt ze zich niet in staat de norse Cato het hoofd te bieden. Cato weet op zijn beurt ook niet goed wat hij met Marian aan moet. Ze is uiterst bedreven in haar werk maar hij ergert zich vaak aan haar. Tegelijkertijd voelt hij zich fysiek tot haar aangetrokken.

Op de dag van haar dood had Vivian voor haar huis ruzie met een onbekende man. Haar oudste zoon Dan heeft dit gezien en overbuurvrouw Birgit ook. Vivian heeft aan haar zoon verklaard dat de ruzie niets te betekenen had, dat het een ontevreden klant was van de stomerij waar ze werkte. Wie is deze man? De politie richt haar pijlers ook op de huidige partner van Vivian, de vader van de twee jongste kinderen. Klopt zijn alibi wel? Ook willen Cato en Marian de ex-man van Vivian verhoren – de vader van Dan – maar ze krijgen hem maar niet te pakken. Houdt hij zich schuil? Is hij de moordenaar? De man van Birgit – Frank - wordt ook verhoord. Zijn schop is aangemerkt als het moordwapen. Bovendien had ook Frank korte tijd voor Vivians dood een aanvaring met haar.

Verdachten genoeg en al snel is duidelijk dat er nog wel eens veel meer kunnen zijn. Vivian blijkt regelmatig vreemd te zijn gegaan. Was de onbekende man soms een afgewezen minnaar? De vijftienjarige Dan heeft het moeilijk. Zijn moeder is dood en de politie wil zijn vader ondervragen. Hij weet zeker dat de onbekende man zijn moeder vermoord heeft. Samen met zijn beste vriend Jonas spoort de slimme Dan de man op en weet op ingenieuze wijze de verdenking op hem te vestigen. Zonder dat ze het weten bijten Cato en Marian zich vast in een vals spoor.

Schrijven is de tweede natuur van Unni Lindell. Ze heeft al meer dan zestig boeken geschreven en weet verassend genoeg de kwaliteit nog steeds hoog te houden. Ze schrijft met souplesse en op een ontwapenende manier. Ook dit verhaal is weer goed uitgedacht. Het wordt vanuit verschillende perspectieven verteld. Maar ook al waren de hints subtiel, een aantal geheimen had ik snel door. Toch bleef de ontknoping verassend en liep de spanning zó op dat ik het boek niet meer weg kon leggen.

Duivelskus is opnieuw een geslaagde thriller van de Noorse dame met het vriendelijke gezicht. Ik vermoed zomaar dat er nog veel goede boeken gaan volgen.

ISBN 9789021443171| paperback |344 pagina's| Uitgeverij Q | oktober 2012
Vertaald door Carla Joustra en Lucy Pijttersen

© Annemarie, 5 november 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven