Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altWinterberg
Suzanne Vermeer


Sophie en Daan zitten financiëel gezien in de problemen. Daan is boekhouder en die branche heeft flink te lijden onder de crisis. Hij wordt er chagrijnig van. Sophie, docente wis- en scheikunde, lijdt daaronder. Als haar tante Eva komt te overlijden en zij naar Winterberg moet voor het voorlezen van het testament, krijgt ze visioenen: misschien erft ze wel een groot geldbedrag en kunnen ze hun rekeningen weer betalen?


De twee reizen af naar Winterberg, waar het ook winter is, er ligt sneeuw. Maar sprookjesachtig is het bepaald niet, vooral de kamer die ze toegewezen krijgen in het verder lege en naargeestige hotel is maar een akelige, sombere kamer.
Tante Eva heeft altijd het familiehotel beheerd met haar echtgenoot Dieter, met wie ze geen kinderen had. Wel zijn er nog twee andere nichten: Lieke en Isa, en die blijken ook genoemd te worden in het testament.
Sophie vindt Lieke maar een oppervlakkige flierefluiter.  Ze is nooit serieus, steekt overal de draak mee en kan ook heel akelige snerende opmerkingen maken. Isa daarentegen is wèl serieus, plichtsgetrouw en zij werkt al enige tijd in het hotel. Niet vreemd dus dat als er een keuze gemaakt worden: het hotel behouden of verkopen, dat Isa kiest voor het eerste!
Maar Lieke en Sophie willen het geld, en vinden Dieter, die ook mee moet beslissen, aan hun kant.
Sophie vindt dat oom Dieter maar een zwakke, oude man is geworden. Hij lijkt volledig te steunen op Mara, die behalve zijn verzorgster ook het enige personeelslid in het hotel is.


Dit zijn de spelers: Dieter en Mara; Daan en Sophie, Lieke en Isa.
De lezer weet al dat een van hen vermoord is. Het is ook bekend wie dat is. Maar waarom en door wie? Lopen de andere hotelbewoners ook risico?
Het politieonderzoek verloopt heel akelig, het lijkt wel of zij helemaal geen zin hebben om een goed onderzoek te doen. Voor hen is de zaak zo klaar als een klontje. Daan heeft geld nodig, hij is de dader!
Sophie is de enige die in hem gelooft, en ze zal iets moeten ondernemen, hoe eng ze het ook vindt, ze zal het geheim van het hotel moeten ontrafelen.
Dit is de tweede ‘Vermeer’ die niet door Paul Goeken geschreven is, en zijn opvolger (??) kan het net zo goed, zo niet beter.
Het blijven lekkere, niet diepgaande verhalen, prima boeken om van te genieten, onderuitgezakt in je luie stoel, met een glaasje erbij en de kachel aan.
Nadenken moet je niet teveel doen, laat het maar gewoon over je heen komen, zelfs als je al denkt te weten wie de dader is. 


ISBN 9789400503434| paperback | 272 pagina's | A.W. Bruna Uitgevers | januari 2014

© Marjo, 8 januari 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven