Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

LawinegevaarLawinegevaar
Suzanne Vermeer


Chantal Donkers heeft het helemaal voor elkaar. Door een strafzaak die landelijke aandacht heeft getrokken, is ze plotsklap een bekende Nederlander geworden. Haar gezicht is regelmatig op televisie te zien en het gaat haar financieel voor de wind. Eindelijk voldoet Chantal aan de torenhoge verwachtingen van haar vader, iets wat erg belangrijk voor haar is. Als kers op de taart heeft Chantal sinds kort een geweldige vriend. Haar nieuwe liefde Niels ziet er niet alleen goed uit, hij is ook nog eens een stoere politieman. Chantal heeft het getroffen.


Landelijke bekendheid brengt echter ook vervelende dingen met zich mee. Chantal wordt al een tijdje gestalkt. Dagelijks ontvangt ze ronduit nare brieven van de onbekende die zich in haar leven heeft gemengd. Op het moment dat Chantal haar appartement te koop zet, gaat de stalker een stapje verder en jaagt hij Chantal de stuipen op het lijf. Er beginnen barsten in Chantals perfecte leven te komen, vooral ook omdat ze twijfelt aan de onschuld van de cliënt die haar beroemd heeft gemaakt. Dankzij Chantal kon zijn schuld niet bewezen worden maar betekent dat ook dat Ali Aslan zijn vrouw werkelijk niet heeft vermoord?


Wanneer Chantal wordt uitgenodigd voor het televisieprogramma Wake Up Call ontdekt ze dat kijkcijfers voor integriteit gaan. Voor het oog van de kijker wordt ze aan de schandpaal genageld wanneer blijkt dat Ali Aslan kort voor de uitzending de conciërge van het Amstel Hotel op brute wijze in elkaar heeft geslagen. Er wordt een gruwelijk filmpje van de mishandeling aan Chantal en de kijkers getoond. De beelden liegen er niet om. Chantal wordt door de presentator van het programma volkomen voor schut gezet. Ze houdt zich groot maar na de uitzending maakt ze zich woedend uit de voeten. In de auto komen de tranen.


Chantal beseft dat haar succes een prijs heeft. Het geld en de roem hebben haar veranderd in het type advocaat dat ze nooit heeft willen zijn. Chantal wilde opkomen voor onschuldigen en beslist geen criminelen vrijpleiten. Toch is dat precies wat ze heeft gedaan. Ari Aslan is geen lieverdje en dat wist ze vanaf het begin. Als zij geen twijfel over zijn schuld had gezaaid, had de mishandelde conciërge nu niet in kritieke toestand in het ziekenhuis gelegen. In overleg met haar zakenpartner besluit ze tijdelijk een stapje terug te doen. Ze neemt zich voor samen met Niels op wintersportvakantie te gaan om de verhitte gemoederen voor de troostende koelte van de sneeuw te verruilen.


Chantal begint zich zowaar wat te ontspannen. Over een week zit ze heerlijk in het buitenland, verlost van haar stalker en de publiciteit. Even zal het alleen om haarzelf en Niels draaien. Wanneer de deurbel gaat, reageert ze schrikkerig. Gelukkig is Niels bij haar, niemand kan haar iets doen. Chantals angst blijkt al snel ongegrond. Degene die voor haar deur staat, ziet er allesbehalve gevaarlijk uit. Het is een meisje van een jaar of zes. Ze heeft een tas bij zich en deelt mee dat ze Fenna heet en voorlopig bij “tante Chantal” komt wonen. Chantal begrijpt niet wat haar overkomt. Tante? Ze heeft wel een uit het oog verloren zus maar die zit al jaren in het klooster. Toch? En als dit kind inderdaad haar nichtje is, waarom staat ze dan helemaal alleen bij Chantal voor de deur?


Toen ik dit boek las, was weercode oranje van kracht. Het sneeuwde en ijzelde en er werd aangeraden niet de weg op te gaan als het niet strikt noodzakelijk was. Ik bleef keurig thuis en dat bleek beslist geen straf. Lawinegevaar heeft de op de achterkant vermelde belofte “Winterse ontspanning” absoluut waargemaakt.


De boeken van Suzanne Vermeer lees je vooral om te ontspannen. Wie op zoek is naar een literair hoogstandje, zal voor een ander boek kiezen. Toch heeft de kwaliteit van het verhaal me aangenaam verrast. Het lijkt wel of de auteur, die zich nog altijd achter een pseudoniem verschuilt, steeds beter gaat schrijven! Lawinegevaar is goed opgebouwd en lekker spannend. De persoonlijke strubbelingen van Chantal voegen zelfs een prettige diepgang toe. Een aantal verhaalwendingen zijn voor de doorgewinterde lezer misschien niet heel verrassend maar dat mag de pret niet drukken want de auteur weet de aandacht van de lezer heel goed vast te houden. Dankzij Lawinegevaar werd een verplicht dagje thuisblijven een heerlijk ontspannende dag.


ISBN 9789400507692 | paperback | 312 pagina's | A.W. Bruna Uitgevers | november 2016

© Annemarie, 10 januari 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven