Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Duivelsveer
Minette Walters

In een oorlog vallen een of meer moorden niet op, moet de dader gedacht hebben. Maar oorlogscorrespondente Connie Burns gaat vragen stellen, als in Sierra Leone vijf vrouwen op brute wijze vermoord worden. Als ze dan getuige is van een aanval op een prostituee denkt ze de dader te herkennen. En ze beseft dat ze hem kent uit een ander oorlogsgebied, Kinshasa. En ook daar waren vrouwen vermoord, ontdekt ze.

Als ze twee jaar later in Bagdad gestationeerd wordt, ziet ze de man weer. Onder weer een andere naam is hij bezig om Irakezen op te leiden. Ze spreekt hem aan, en hij bedreigt haar. Ze moet het onderzoek staken. En om zijn dreigement kracht bij te zetten ontvoert hij haar, en houdt haar drie dagen vast. Drie dagen vol vernedering en bedreiging, al kan Connie behalve tekenen dat ze tape voor haar mond heeft gehad, geen verwondingen of zelfs blauwe plekken laten zien. Als ze dan ook nog niets wil vertellen over wat ze meegemaakt heeft wordt er gesuggereerd dat ze alles verzonnen heeft.

Professionele hulp weigert ze, ze trekt zich terug in Dorset, in een dorp, waar ze Jess ontmoet, een eenzelvige vrouw die met stevige benen op de grond staat. Maar of het nu zo'n goed idee is om de eenzaamheid op te zoeken?


Het is een huiveringwekkende thriller, maar niet omdat er in details over gruwelijke dingen verteld wordt. Walters is een meester in het langzaam opbouwen van de spanning.


Paperback | 379 Pagina's | De Boekerij | 2006 ISBN: 9022543889

© Marjo, juli 2006

Reageren? Klik hier! 


Recensies

Boven