Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Verzwegen traumaVerzwegen trauma
Deel 6 in de VT reeks.
Melissa Skaye


In de VT-serie, waarin elk deel een titel heeft met de beginletters VT, is dit het zesde deel. Er zijn steeds dezelfde speurders aan het werk, te weten Sanne Philips en Luca Borra.


Een onbekende is een amputatie aan het uitvoeren. Zijn patiënt zal als hij ontwaakt zijn twee onderbenen missen. Vreselijk natuurlijk, maar in dit geval was er helemaal geen medische noodzaak! Wie de chirurg is blijft onbekend, zijn patiënt is een slachtoffer van een wraakactie. En niet de eerste, zo ontdekken Sanne en Luca.


De eerste was een man in Zaandam, deze tweede is in Hoorn. Steeds worden twee gezonde onderbenen geamputeerd, de wonden zijn netjes verzorgd, en de mannen zien als ze bijkomen hun twee verloren ledematen tegen de muur staan. En, ook niet onbelangrijk in dit geval: hun mobiel ligt in het zicht maar is onbereikbaar nu ze niet mobiel meer zijn.


Aan Sanne en Luca de taak uit te zoeken wie de dader is. Daarvoor moeten ze er achter zien te komen wat de link is tussen deze mannen. Dat blijkt niet mee te vallen, de slachtoffers zijn zich niet van kwaad bewust. Ze kennen elkaar niet.
Het onderzoek schiet dan ook niet op, ook al omdat er nog een andere moordzaak loopt. Een vrouw is als gevolg van meerdere messteken omgekomen.
Dan wordt er in Amsterdam opnieuw een man ‘geopereerd’.


Is hiermee het bordje van Sanne al flink gevuld, ze krijgt ook nog te maken met privéproblemen. Ze woont samen met de paragnost/fysiotherapeut Will. Elize, Wills eerste vrouw heeft jaren terug zelfmoord gepleegd. Tenminste, dat was de conclusie. Maar Will geloofde het niet, en Sanne had al eerder aangeboden om eens naar de zaak te kijken. Will gaf niet eerder toestemming, nu wel. Hij heeft dagboeken bijgehouden, Sanne mag ze lezen. Het toeval wil dat zij nog een ander dagboek vindt, met een schokkende inhoud. Is Will wel de man die zij dacht dat hij was?


Wie voorgaande VT-thrillers gelezen heeft weet dat Sanne ook zelf het een en ander heeft meegemaakt, dingen die bij niemand in de koude kleren gaan zitten. Het is niet zo dat je de eerdere boeken gelezen moet hebben om dit verhaal te kunnen volgen, maar er wordt wel naar het verleden verwezen. Anders zou je misschien niet begrijpen waarom Sanne reageert zoals ze doet.
Intussen is het onderzoek naar de moordzaken in volle gang. Er blijken onverwachte verbanden te zijn, heden en verleden vermengen zich.


Verzwegen trauma is geen keiharde thriller. De insteek is eerder psychologisch. Een mens kan op vele manieren reageren op bepaalde gebeurtenissen. Zeker als die traumatisch zijn.
Met twee moordzaken en de enerverende privéomstandigheden is dit bepaald geen rustig kabbelend verhaal. Er gebeurt heel veel, en alles haakt perfect in elkaar, ook het verhaal over Sanne en de mensen om haar heen. Mocht de lezer de eerdere delen niet gelezen hebben, dan kan die nieuwsgierigheid alvast bevredigd worden. Maar er zijn ook vragen die pas in een eventueel volgend deel beantwoord kunnen worden. Daarop moeten we nog wachten, er van uitgaande dat er een volgend deel komt natuurlijk.


Melissa Skaye weet de lezer van begin tot eind te boeien, al vanaf de eerste zin zit je vol spanning te wachten op wat komen gaat! Zij maakt het bizarre aannemelijk, al hopen we maar dat dit niemand op ideeën brengen zal.


Melissa Skaye (1972) is auteur van de VT-thrillerreeks: Virtuele tango, Verboden tranen, Verleden tijd, Verminkte toekomst en Verknipte tegenstander. Ook is zij auteur van de thriller In onschuld en van de fantasyreeks Jeremy Jago. Samen met J. Sharpe schreef zij de thriller Meedogenloos. Ze heeft in diverse bundels korte thrillerverhalen gepubliceerd.

ISBN 9789491875892 | paperback | 300 pagina’s | Uitgeverij Letterrijn | oktober 2019

© Marjo, 15 december 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven