Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Vergeet me nietVergeet me niet
Luana Lewis


Rose gaat gebukt onder schuldgevoel. Ze is geen goede moeder geweest en nu is het te laat. Haar prachtige dochter Vivien is dood. Ze is dood in de badkamer van de riante villa, waar ze met haar echtgenoot Ben en dochter Lexi woonde, aangetroffen. Rose kan de jaren dat ze Vivien aan haar lot overliet, niet meer goedmaken. Ze heeft haar dochter verwaarloosd. Haar carrière ging altijd voor. Omdat ze als alleenstaande moeder het geld hard nodig had, maar later ook omdat ze veel voldoening uit haar werk op de afdeling neonatologie haalde.


Vivien is onder verdachte omstandigheden gestorven. Een vrouw van nog geen veertig valt over het algemeen niet zomaar dood neer. Daarnaast heeft ze op het moment van haar dood een vreemde hoofwond opgelopen. Heeft Vivien zelfmoord gepleegd of heeft iemand haar iets aangedaan? Wanneer brigadier Cole Rose met deze vragen benadert, is ze geschokt. Rose moet niet alleen de dood van haar dochter verwerken maar ook het feit dat Vivien mogelijk moedwillig uit het leven is gestapt. Kende ze Vivien eigenlijk wel?


Rose moet toegeven dat ze geen goede band met Vivien had. Kort na de geboorte van de nu acht jaar oude Lexi, is iets vervelends tussen moeder en dochter voorgevallen. Er was geen sprake van een warme moeder-dochterband. Rose stak al haar aandacht in kinderen van andere mensen. In kinderen die veel te vroeg geboren waren en, naast liefdevolle, ook professionele zorg nodig hadden. Kort na Viviens dood gaat ze gewoon weer aan het werk. Ze kan de afleiding goed gebruiken. Toch heeft ze moeite haar aandacht bij haar werk te houden. Voor het eerst in haar leven maakt Rose fouten.


Er is maar één manier om het goed te maken. Rose zal een oma en een moeder tegelijk voor Lexi moeten zijn. Ze heeft Vivien verwaarloosd maar dat zal haar met Lexi niet gebeuren. Rose heeft zelfs haar baan als afdelingshoofd opgegeven zodat ze haar werktijden flexibeler in kan delen. Ben heeft echter geen behoefte aan hulp. Hij wil zoveel mogelijk zelf voor Lexi zorgen. Rose maakt zich zorgen. Ben ziet er gestrest uit en drinkt steeds meer. Kan hij de zorg voor Lexi wel aan? Rose is niet van plan zich af te laten schepen. Ze wil er voor Lexi zijn, hoe dan ook.


Dan krijgt Rose concurrentie. Cleo, een ex-vriendin van Ben, meldt zich dagelijks bij de villa. Ook zij is van plan zich over Lexi te ontfermen. Rose heeft meteen door dat Cleo niet alleen voor Lexi maar ook voor Ben wil zorgen. Is ze soms van plan Viviens plek in te nemen? Vivien is nog niet eens begraven!


Jarenlang waren Vivien en Cleo goede vriendinnen. Ze groeiden samen op. Terwijl Rose zich op haar werk stortte, kon Vivien altijd op haar beste vriendin rekenen. Maar toen ging Vivien verder met Ben en had Cleo het nakijken. Nu is Vivien dood en staat Cleo te popelen haar plek in te nemen. Ze weigert Rose zelfs in de villa toe te laten. Rose wordt steeds wanhopiger. Lexi heeft haar nodig! Rose, die nog nooit de touwtjes uit handen heeft gegeven, heeft de situatie niet meer onder controle.


In Vergeet me niet maakt Luana Lewis de lezer haast ondraaglijk nieuwsgierig. Wat is er met Vivien gebeurd? Wie is de persoon die zich in de proloog over haar dode lichaam buigt om zich vervolgens uit de voeten te maken? Naarmate het politieonderzoek vordert, merkt Rose dat ze haar dochter helemaal niet kende. Dingen die aanvankelijk verzwegen werden, komen alsnog aan het licht. Was Vivien eigenlijk wel gelukkig? Hielden zij en Ben nog wel van elkaar. De wanhoop van Rose is bijna voelbaar. Ze kan alleen nog maar aan Lexi denken.


Eerder las ik van deze auteur al haar debuut Dicht bij mij, dat gaat over een jong meisje dat het huis van een arts binnendringt. Ook in dit boek heeft Luana Lewis een intieme setting gecreëerd. Ze is in het hoofd van Rose gekropen, waarbij ze overduidelijk gebruik heeft gemaakt van haar ervaringen als klinisch psycholoog. Luana Lewis weet wat bepaalde gebeurtenissen met mensen doen. Vergeet me niet is een beklemmende thriller met een onverwachte en hartverscheurende ontknoping. Het is niet eenvoudig een geslaagd debuut te overtreffen maar voor Luana Lewis was dat kennelijk een peulenschil!


ISBN 9789023426585  | paperback | 256 pagina's | Cargo | november 2016
Vertaald door Danielle Stensen

© Annemarie, 12 december 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven