Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De zevende doodzondeDe zevende doodzonde
Lisa Jackson


De moeder van Abby heeft zelfmoord gepleegd door uit het raam van een inrichting voor geestelijk gestoorden te springen. Het was de dag van haar verjaardag en die van Abby, en net op het moment dat zij viel stapten Abby, haar zus en hun vader uit de auto.
Nu is het twintig jaar later, en het verleden is niet vergeten, maar wel op de achtergrond geschoven.
Maar dan gebeuren al allerlei dingen waardoor Abby zich af begint te vragen of haar moeder wel zelfmoord gepleegd heeft!


Er worden mensen dood gevonden, die in een bepaalde situatie zijn geplaatst, twee aan twee. Het betreft steeds een man en een vrouw, en inspecteur Reuben Montoya heeft er moeite mee welke connectie de slachtoffer met elkaar hebben.
Al zes mensen hebben de dood gevonden als er iets tot hem begint door te dringen, en dan is het bijna te laat..


Montoya en Abby leren elkaar tijdens het onderzoek kennen, omdat Luke, haar ex, een van de eerste slachtoffers is.  Abby woont alleen, nogal afgelegen, en denkt dat het blaffen van de hond en het blazen van de kat gewoon komt door de aanwezigheid van dieren buiten. Ook negeert ze het unheimische gevoel, al volgt ze maar wel Montoya’s advies op, er moet een alarm komen.


De lezer weet al eerder dat er verband is met het voorval van twintig jaar eerder. Maar het is niet simpel: Lisa Jackson zet de lezer verschillende keren op het verkeerde been, en komt met een heel verrassende ontknoping. Wat het verhaal erg spannend maakt is dat we de invalshoek van de moorden van twee kanten volgen: Abby onderzoekt de zaak op een eigen manier, vanwege haar persoonlijke betrokkenheid en de geesten uit het verleden moet ze weten wat er speelt.
Het verhaal zit erg goed in elkaar, dingen die je afgedaan had als niet belangrijk blijken cruciaal te zijn! Met daarbij gevoegd een romantisch tintje, en we hebben hier opnieuw een dijk van een thriller.


ISBN  9789044333763 |paperback|432 pagina's |uitgeverij the House of Books| augustus 2011
Vertaald uit het Engels door Karina Zegers de Beijl

© Marjo, 5 september 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven