Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

StikdonkerStikdonker
Juncker & Kristiansen 3
Kim Faber & Janni Pedersen


De inspecteurs Martin Juncker en Signe Kristiansen krijgen het flink voor hun kiezen in het derde verhaal van Faber en Pedersen.
De vondst van een jonge vrouw, vermoord en op vernederende wijze achtergelaten, roept sowieso al vele vragen op, maar als er meer slachtoffers volgen, wordt het een nachtmerrie: de dader heeft blijkbaar plannen waar zij toch echt een stokje voor willen en moeten steken.
Hij – of zij - lijkt een spelletje met hen te spelen, denkt Juncker, als hij bij hernieuwde bestudering van de zaken steeds nieuwe aanwijzingen vindt.


Profiler Malene Hanslev, nieuw toegevoegd aan het team, denkt dat ook: zij denkt dat de moordenaar zeer intelligent is, en waarschijnlijk minachting koestert voor de politie.  Junckers en Kristiansen zullen moeten bewijzen dat hij – of zij – ongelijk heeft.
Meerdere verdachten duiken op, uit diverse hoeken, maar al zijn deze mensen misschien niet helemaal schoon aan de haak: zij hebben de moorden niet gepleegd. Wie dan wel?


De zaak baart onze speurders veel zorgen, en hun persoonlijke leven lijdt er onder. Juncker ligt in scheiding, en moet vaststellen dat zijn privéleven nauwelijks nog iets van inhoud heeft. Zijn gezondheid is ook niet goed te noemen, maar dat vertelt hij tegen niemand.


Ook Signe heeft geheimen die ze niet wil delen, maar ze heeft er wel steeds meer last van. Bovendien moet ze samenwerken met de man die ze haat: Troels. Helaas voor haar is hij een goede onderzoeker en is er geen ontkomen aan.
Of haar thuisbasis haar blijft steunen is ook zeer de vraag. Niels, haar echtgenoot, vindt terecht dat hij en de kinderen achtergesteld worden.
Stof genoeg om de 400 pagina’s te vullen met een verhaal vol spanning. D


it keer draait het om zedendelicten.Een kniesoor die er op let, maar de data kloppen niet helemaal wat betreft het persoonlijke verhaal van Signe. Het heeft geen invloed op de spannende plot, die is geschreven in de tegenwoordige tijd, hetgeen een gevoel van urgentie geeft. Die is er natuurlijk ook, naarmate er meer slachtoffers vallen. De cliffhangers aan het slot van de korte hoofdstukken maken het allemaal nog spannender.
En natuurlijk vraag je je als lezer af of je eigen verdenking klopt…


Kim Faber (Kopenhagen, 1955) is architect en journalist voor de Deense krant Politiken. Hij heeft eerder non-fictieboeken geschreven, onder meer over de oorlog en over leven met hiv/aids.
Janni Pedersen (Kopenhagen, 1968) is presentator en misdaadjournalist op de Deense televisie. Ze werd in 2018 bekroond met de prijs voor nieuwslezer van het jaar.
Dit boek is het derde deel over de speurders Juncker en Kristiansen.


ISBN 9789402710564 | paperback | 400 pagina's | Uitgeverij Harper Collins| juni 2022
Vertaald uit het Deens door Corry van Bree

© Marjo, 11 augustus 2022

Lees de reacties op het forum, klik HIER

Recensies

Boven