Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

KnekelhuisKnekelhuis
Dinie Bell


Lynn vindt het absoluut niet vervelend dat haar nieuwe huis als spookhuis bekend staat. Ze is naar het afgelegen dorpje verhuisd om in alle rust aan haar nieuwe roman te kunnen werken. Zelf gelooft Lynn niet in geesten maar ze vindt het prima dat de dorpelingen het huis mijden. Hoe minder afleiding, hoe eerder haar nieuwe boek voltooid zal zijn.


In het lieflijke huis, dat aan een Engelse cottage doet denken, heeft een dubbele moord plaatsgevonden. Esther en Ron, een kersvers echtpaar, zijn in de keuken van het huis op brute wijze afgeslacht. De moordenaar is nooit gepakt. Wanneer Lynn met haar buren, de knappe tweeling Mark en Martine, kennismaakt, worden alle details in geuren en kleuren uit de doeken gedaan. Het bezorgt de nuchtere Lynn kippenvel. Nog altijd gelooft ze niet in spoken maar wanneer ze ontdekt dat haar zolderkamer volledig is vernield, is ze toch enigszins uit haar doen. Gelukkig is de aantrekkelijk Mark bereid haar te helpen. In een mum van tijd heeft hij alle schade hersteld.


Lynn is vastbesloten haar buren zo min mogelijk tot last te zijn maar toch hangt ze regelmatig aan de telefoon omdat ze hulp nodig heeft. Op een dag treft ze al haar keukenapparaten defect op haar eettafel aan. Gelukkig ontpopt Mark zich opnieuw tot een reddende engel. Met het grootste geduld repareert hij alle apparaten voor haar. Lynn beseft dat ze hem steeds leuker vindt. Helaas deelt politieagent Bob haar sympathie voor Mark niet. Op een dag vertrouwt hij Lynn toe dat Mark lange tijd hoofdverdachte in het onderzoek naar de moord op Esther en Ron is geweest. Lynn heeft inmiddels al verschillende incidenten bij Bob gemeld en de politieman is ongerust. Hij vraagt haar zo min mogelijk met Mark om te gaan maar Lynn wuift zijn zorgen lachend weg. Ze is inmiddels tot over haar oren verliefd op de woest aantrekkelijke Mark.


Ook al gelooft Lynn niet in spoken, ze beseft dat er iets griezeligs in haar huis gaande is. Ze hoort rare geluiden en ziet vreemde schimmen. Sluipt er ‘s-nachts iemand door haar huis of zijn het de geesten van Esther en Ron die maar geen rust kunnen vinden? De lugubere voorvallen nemen in razendsnel tempo toe. Nog altijd is de onverschrokken Lynn niet bang. Misschien dat ze dat maar beter wel kan zijn…


Knekelhuis is de derde psychologische thriller van schrijfster Dinie Bell. De auteur heeft een spannend verhaal uitgedacht maar helaas is niet alles even goed uitgewerkt. Ze stuitte ik meerdere keren op feiten die elkaar tegenspreken en vreemd geformuleerde zinnen. Toch wist Dinie Bell mijn nieuwsgierigheid te wekken en ik bleef lezen, ook al had ik het een en ander al snel door.

 

Het boek bestaat uit twee verhaallijnen. Die van Lynn en die van de moordenaar. Het verhaal van Lynn is in de ik-vorm geschreven wat ik niet altijd even geslaagd vond. De zinnen leken soms te haperen. De gedachtegangen van de moordenaar zijn echter in de hij-vorm geschreven en kwamen bijzonder goed uit de verf. In deze verhaalgedeeltes komt het schrijftalent van de auteur goed naar voren.


De contrasten in dit boek zijn groot. Soms te groot. Het verhaal begint bijvoorbeeld met een heftig verslag van de gewelddadige moord op Esther en Ron. Vervolgens schakelt de schrijfster over naar het verhaal van Lynn. Er volgt een uitgebreide beschrijving van een lepeltjesverzameling en een bezoekje aan een bloemist. Het haalt de vaart volledig uit het verhaal. Knekelhuis is een boek van uitersten. Ik hoop dat het volgende boek van deze schrijfster meer in balans zal zijn.


ISBN 9789491773396  | paperback | 182 pagina's| Uitgeverij Palmslag | november 2015

© Annemarie, 27 december 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven