Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

CelCel
Charles Den Tex


Wat moet ik over het boek zeggen? Ik kom er momenteel niet echt uit. Ik vond het eerder grappig dan spannend. De sarcastische humor beviel me wel. Naar het einde toe vond ik het verwarrend worden… de eindjes werden zo vreemd aan elkaar geknoopt dat ik het met momenten ongeloofwaardig begon te vinden.


Oke dat Guisje er iets mee te maken had, daar had ik al een vermoeden van… en dat die broers er iets mee van doen hadden was nogal vlug duidelijk… maar dan komt plots de inlichtingendienst op de proppen… En kan het leger mensen van de inlichtingendienst arresteren? Zijn dat niet 2 onderdelen van dezelfde overheid? Je kunt het zelfs niet de rechter- en de linkerhand noemen want ze zouden aan dezelfde kant moeten werken? De rechterduim weet niet wat de rechterpink doet?


Ook heel die historie van die zogenaamde bommelding op de trein, de gevangenschap en ondervragingen door het leger, het helemaal van de kaart verdwenen te zijn,… Het deed me eerder aan een dictatoriaal land denken dan aan een democratisch land als Nederland. Kunnen zo’n dingen in onze landen? Lokken onze landen zogenaamde terreurdreigingen uit om de terroristen uit hun hok te lokken? Kan het dat onze identiteiten door onze eigen “overheid” gestolen worden in naam van het groter belang?
Het leek me steeds meer en meer een Far-West verhaal. Alles rammelde en werd alsmaar ongeloofwaardiger.


Het behandelt een onderwerp waar we allemaal meer mee bezig zouden moeten zijn. We geven veel te veel prijs over onszelf op internet. Alleen jammer dat er niet realistischer mee omgegaan word. Het boek had met minder Amerikagehalte en meer realiteitszin een groot maatschappelijk probleem kunnen uitdiepen.


ISBN 9789044511086 Hardcover 378 pagina's | De Geus Spanning | april 2008

© Inge, juli 2010

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven