Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Zussen
Barbara Garlaschelli

 

"Hij kan bewegen noch schreeuwen. Iets houdt hem aan de ondergrond gekluisterd.
Ondanks zijn moeite blijven zijn armen en benen roerloos liggen."


Zo begint het boek, en meteen rijzen de vragen: wie is die man? Hoe komt het dat hij daar ligt en waarom kan hij niet weg?
Die vragen worden beetje bij beetje beantwoord. En tegelijk komen er weer andere vragen. En zelfs als de lezer ergens halverwege het boek een donkerbruin vermoeden begint te krijgen hoe het allemaal zit, blijft de spanning groot genoeg om door te lezen. Want het begrijpen van de situatie wil niet zeggen dat je ook de afloop kunt voorspellen!


Het gaat om twee zussen die allebei ongetrouwd zijn gebleven. Het waarom daarvan is een van die vragen waar je niet zomaar een antwoord op krijgt. De man die het eerste hoofdstuk het woord heeft, is een gast: hij huurt bij de zussen een kamer, maar hij is een man die om vrouwen geeft, en de zussen zijn hongerig.
De situatie die zich dan ontwikkelt loopt danig uit de hand. Het verleden speelt een grote rol, er blijken dingen gebeurd te zijn die nooit uitgesproken zijn, maar die wel het lot van de zussen bepaald hebben.
De man en de zussen zijn afwisselend aan het woord, en ook de buurvrouw mag vertellen. Steeds als ze een gebeurtenis uit het heden aan de orde stellen, komen er herinneringen bij hen op, die verband houden met het heden. Dit is een prettige manier van vertellen, de flashbacks zijn kort, er zijn steeds andere invalshoeken, en langzaam wordt het hele plaatje duidelijk. Maar dan, als we weten wie wat is, en wat de wensen van de drie betrokkenen zijn, wat dan... hoe zal het aflopen?
Een van de betere psychologische thrillers.


ISBN 978 90 5831 471 0 Sorelle, 2004 uitgegeven door Edizioni Frassinelli Vertaald door Carolien Steenbergen In maart 2008 uitgegeven door Sirene. 189 pagina's

© Marjo, maart 2008

Reageren? Klik hier!

Recensies

Boven