Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Zwart ijsZwart ijs
Bernando Fernàndez


Het verhaal begint rustig.
Als je weet dat er in het eerste hoofdstuk twaalf doden vallen, dan betekent dat in ieder geval dat het geen boek is over een romantische liefde. Het is een hard boek, dat speelt in een misdadig milieu, waar men geen genade kent. Ook de politie niet.
De man die het meest verantwoordelijk is voor het meeste geweld dat in details en nogal plastisch vertelt wordt, runt een abortuskliniek: El Medico, de man die pijn alleen kent als een genotmiddel. Hij staat ter dienste van Lizzy Zubiaga, de bazin van het Constanzakartel. Zij vindt dat het tijd wordt om te stoppen met de cocaïnehandel, en over te stappen op ‘zwart ijs’, een synthetische drug. Ook daar heeft ze El Medico voor nodig. Hij moet het fabriceren. Dat vindt hij niet zo'n prettig idee; hij weet dat Lizzy makkelijk doodt...
Als een neefje van Lizzy opgepakt wordt door een agent, besluit Lizzy die agent een lesje te laten leren. Zo komt het drugskartel onder de speciale aandacht van Andrea Mijangos, een politievrouw, die bepaald haar mannetje staat. Wraak is haar doel, want de dode agent was haar minnaar.
De dames lijken aan elkaar gewaagd.


Andrea is de ik-verteller van de hoofdverhaallijn. Daarnaast zijn er diverse andere lijnen: Lizzy, de dokter, een psychedelisch verhaal van druggebruikers, het verslag van een ‘jacht’; ook zijn er flashbacks, alles om de spanning te verhogen.
Maar het is vooral een hard verhaal: veel drugs en seks, en veel geweld. Hard, heftig geweld. Het verhaal speelt zich af in Mexico, geboorteland van de schrijver Bernardo Fernández.
Nu eens in een heel directe bijna staccatostijl, dan weer in ellenlange zinnen vertelt hij een verhaal dat niet weggelegd is voor tere zieltjes. Voor de liefhebber.

ISBN 9789056724160 |paperback |220 pagina's | Signatuur | mei 2012
Vertaald door Jacqueline Visscher

© Marjo, 28 augustus 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven