Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Vijf
Ursula Poznanski


Dit is de eerste thriller van deze Oostenrijkse schrijfster en ik moet zeggen dat het verhaal naar meer smaakt.


In de proloog zien we Nora en een man van wie een oor is afgesneden, iets waar Nora kennelijk wat mee te maken heeft. Vervolgens lijkt het er op dat Nora de man zal doden. Na dit lugubere begin, wordt in een weiland onder een rots het lichaam van een vrouw gevonden, die kennelijk van de rots is gevallen. Daar haar handen op haar rug zijn gebonden, lijkt er sprake te zijn van een misdrijf. Op de voeten van de vrouw blijken cijfers te zijn getatoeëerd, die het begin blijken te vormen van een speurtocht. De cijfers zijn namelijk de coördinaten van een plaats, waar een pakje met een afgezaagde hand ligt, dat een raadsel bevat en zo komen we in een soort spel dat geocaching heet. De gevonden vrouw blijkt een zekere Nora Papenberg te zijn en de naam doet vermoeden dat we haar ook in de proloog hebben gezien.


De hoofdpersonen in het boek zijn Beatrice Kaspary en Florin Wenninger en zij moeten op zoek naar de moordenaar. Dit is geen gemakkelijke opgave, waarbij Nora ook nog te maken heeft met haar ex-man, die haar regelmatig lastig valt en die van mening lijkt te zijn dat ze te weinig aandacht voor haar kinderen heeft. Hij wil kennelijk niet begrijpen dat haar werk belangrijk is en dat dit wel eens ten koste kan gaan van andere zaken, zoals de zorg voor haar kinderen. Dat betekent overigens niet dat de kinderen verwaarloosd worden, maar de kinderen worden nog wel eens bij haar ouders ondergebracht.


Al met al is het een spannend verhaal geworden, hoewel het niet geschikt is voor mensen met een zwakke maag. Beatrice wordt ook door haar chef stevig onder druk gezet, om de zaak snel op te lossen, maar dat is niet zo eenvoudig. De vraag is ook wie er eigenlijk voor wie aan het speuren is, als blijkt dat de door de politie verhoorde getuigen, vermoord worden. De ontknoping is dan ook heel verrassend. Je ziet 'm niet aankomen, zonder dat het lijkt of de dader als een soort konijn uit de hoge hoed wordt getoverd.


ISBN 9789023473879 Paperback 384 pagina's Cargo januari 2013

© Renate, 25 januari 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven