Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Blind verledenBlind verleden
Ursula Poznanski


Net zit Beatrice met haar gezin aan tafel voor een etentje waar ze heel erg haar best voor heeft gedaan, als haar telefoon rinkelt. De man aan tafel is haar ex, de reden waarom ze uit elkaar zijn is meteen duidelijk: bij Beatrice Kaspary gaat het werk voor.
Ook nu: haar compagnon Florin Wenninger vertelt haar dat er twee lijken gevonden zijn in de bossen bij een camping. Een man en een vrouw, die helemaal niet bij elkaar lijken te passen. Heeft hij haar eerst vermoord en toen zelfmoord gepleegd?
Bij het onderzoek komt naar voren dat de enige link tussen de twee een online poëziegroep is, en Beatrice begint al snel te vermoeden dat er een derde is, de moordenaar!


Als er nog meer slachtoffers vallen, is Florin het met haar eens, maar de chef niet. Toch geeft hij haar toestemming om te infiltreren in de groep, die geschokt reageert als ze horen dat een van de leden dood is.  Als Tina krijgt ze langzaam contacten met enkele leden. Ze probeert er achter te komen wat de achterliggende betekenis is van sommige gedichtregels die vergezeld van een foto gepost worden. Alle foto’s zijn gemaakt in Salzburg. Maar de leden van de groep wonen overal en nog ergens. Zijn alleen de Salzburger verdacht? Of hebben deze moorden helemaal niets te maken met de onlinegroep?


Tussen Beatrice Kaspary en Florin Wenninger broeit iets, dat blijkbaar zijn begin vond in het eerste boek over deze twee - ‘Vijf’- maar ze zijn allebei druk bezig hun relatie in stand te houden. Dit persoonlijke leven vormt dus wel een deel van het verhaal, dat eigenlijk pas echt begint als je al een eind over de helft bent.


In de eerste helft van het verhaal zijn de twee voornamelijk bezig met onderzoek dat hen niet verder brengt. De online groep wordt uitgebreid ten tonele gevoerd, met veel gedichten en berichtseries. Van de proloog word je ook niets wijzer, maar dat is meestal zo. De tussenstukjes, die waarschijnlijk van de dader afkomstig zijn, zijn ronduit raadselachtig, ook daar duurt het lang voor het op zijn plaats valt. Niet dat het niet interessant is, je leest echt wel door, maar het is geen thriller die je niet weg zou kunnen leggen.
En dan is de plot erg verrassend...


Ursula Poznanski (1968, Wenen) is  journalist bij een medisch vakblad, maar daarnaast sinds 2003 schrijfster. Bijna tien jaar later, in 2012, schreef ze haar eerste thriller, Vijf.


ISBN 9789023482284| Paperback | 398 pagina's | Uitgeverij Cargo| mei 2014
Vertaald uit het Duits door Bonella van Beusekom

© Marjo, 30 december 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven