Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

spannende boeken

Dixit
Toni Coppers


David Cleeffs is zijn job als coördinator bij het ministerie van Verkeer grondig beu en heeft een origineel idee om verder aan de kost te komen. Hij richt een éénmansbedrijfje op, Dixit, en levert parate kennis aan al wie het nodig heeft. Van een cursus aardrijkskunde voor soldaten die op vredesmissie naar Congo trekken, toespraken voor politiekers, tot zelfs boek-en filmbesprekingen voor de dames van 'De Pussycat', de betere hoerenkast. Wil je weten wie er 'hot' is in de modewereld, of interesseren de nieuwste massagetechnieken je ? Een adres : Dixit!


Op een dag komen twee politieinspecteurs met een leuke opdracht : hen voorbereiden op de Nationale Politiequiz. De heren hebben als onderwerp terrorisme gekozen. Alles moet wel in het geheim gebeuren want het vakantiegeld wordt gebruikt om Cleeffs mee te betalen. Als deze laatste op het internet gaat snuisteren om informatie te vinden over het vervaardigen van semtex, ja dan blijft dat natuurlijk niet onopgemerkt en krijgt hij geheid de inlichtingendiensten achter zich aan. Die mensen zijn ervan overtuigd dat Cleeffs een terroristische aanslag voorbereidt.


Een komische thriller staat er op de cover waar de zuurstokkleuren van afspatten. Een thriller is het allerminst, op geen enkel moment zit er spanning in het verhaal, de misdaad die pas ver na de helft van het boek begaan wordt is trouwens maar een bijkomstigheid. Het verhaal moet het in de eerste plaats hebben van de grappen en grollen die trouwens enkel in het begin lollig zijn. Na een tijdje beginnen ze te vervelen en kunnen mij nog nauwelijks tot een glimlach brengen. Toegegeven, het is allemaal erg vlotjes geschreven en qua originaliteit kijgt het een tien, maar het lijkt mij teveel op een parodie. Een luchtig boek om te lezen op een zomerse middag in je tuinzetel, meer is het zeker niet.Over de auteur : Toni Coppers (België 1962) werkte achtereenvolgens als scheepsjongen, ereconsul in Buenos Aires en personal trainer voor de cavia van Brad Pitt. Hij woont afwisselend in New York en Goetsenhoven en is VRT-producer.


ISBN 9789044312393 Paperback 231 pagina's  House of Books B.V. april 2005

© Christine, februari 2006

Lees de reacties op het forum, klik hier!


Recensies

Boven