Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

ZustermoordZustermoord
Tess Gerritsen

 

Als Dr Maura Isles thuiskomt van een conferentieweek in Parijs krioelt het van de agenten bij haar appartementsgebouw. Ze denkt dat er iemand van haar buren iets overkomen is en vindt het vreemd dat iedereen geschokt reageert als ze haar zien. Als ze de doodgeschoten vrouw in de auto voor haar deur ziet merkt ze niet op wat iedereen onmiddellijk gezien heeft: de vermoorde vrouw lijkt als twee druppels water op Maura.


In de dagen erna zijn er heel wat vragen en in eerste instantie weinig antwoorden maar beetje met een keer komt de waarheid naar boven over de vrouw. Ik zeg wel over de vrouw, niet door wie en waarom ze vermoord is want dat is iets dat geheim blijft tot op het einde van het boek.


Het verhaal moet je zelf lezen. Meer doe ik hier niet uit de doeken want na dit gegeven volgt er een heel spannend verhaal waar ik niets over wil verklappen. Verwacht je maar aan een verhaal met gruwelijke feiten, lugubere ontdekkingen… Alles wat je van een goeie thriller verwacht.


Ik kende Rizzoli en Isles van de gelijknamige serie op tv. Ik was me er niet van bewust dat het over verfilmde boeken ging. Ik heb de reeks niet echt gevolgd, zo nu en dan een aflevering gezien en deze kon me wel bekoren.


Het boek boeide me in het begin minder. Na een spectaculaire proloog kwam het te traag op gang, er werd te dikwijls herhaald hoe geschokt iedereen wel was maar plots komt er vaart in het verhaal. Heel gewiekst geeft de schrijfster een beetje bij beetje informatie vrij en houdt het boek daardoor heel boeiend. Pas op het einde kom je erachter dat ze je volledig op het verkeerde been gezet heeft.


ISBN 9789044322965 Paperback 336 pagina's The House of Crime
heruitgave vertaald door Els Braspenning

© Inge, 29 april 2014

Lees der reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Recensies

Boven