Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Zwarte pisteZwarte piste
Suzanne Vermeer

 

Soms heb je behoefte aan een boek waarbij je hersens geen werk hoeven te verzetten. Een boek waar geen beschrijvingen worden gegeven van een plek die je niet kent maar wel wilt kennen; een boek waar geen historische feiten waar je niets van weet, noemt; een boek kortom, dat gewoon lekker door leest, waarbij je niet de neiging krijgt dingen op te gaan zoeken. Suzanne Vermeer schrijft zulke boeken. Ze zijn een kruising tussen een bouquetroman en een thriller, waarmee ik bedoel dat er veel liefdesperikelen in voorkomen, en dat er altijd iets verkeerd gaat.


In dit boek is Saskia de hoofdpersoon. Zij heeft net een einde gemaakt aan haar huwelijk, hetgeen haar ex niet echt wil accepteren. Hij blijft haar lastig vallen, dus als ze de kans krijgt om naar Zwitserland te gaan, om daar een soort au pair te zijn, gecombineerd met een functie als gastvrouw, grijpt ze die met twee handen.
In Zwitserland komt ze bij het gezin Laponder en ze merkt al snel dat er een spanning hangt tussen man en vrouw. Ze weten het goed te hanteren, de kinderen hebben nergens last van, maar als Saskia ook nog ontdekt dat ze allebei een geheim hebben, wil ze er het fijne van weten. En Klaus, haar nieuwe vriend, weet ook meer dan hij laat merken.
De zwarte piste is een moeilijke afdaling in de bergen. Wintersporters zullen de term wel kennen. Ook in dit verhaal is de afdaling lastig, in meerdere opzichten. En in het verleden zijn er akelige dingen gebeurd. Saskia ontdekt het een en ander, wat gevaarlijk voor haar is.
En dan staat ineens haar ex voor de deur.
De lezer heeft zijn wederwaardigheden in Curaçao ook meegekregen, hetgeen overigens niet gehoeven had. We hadden ook zo wel geloofd dat het een vreselijke man is. En een domme man ook, maar wat dat betreft past hij wel bij Saskia. Ze doet wel rare dingen soms.
Als de personages niet helemaal geloofwaardig zijn, is ook de spanning niet zo hoog als het bedoeld was. Dat is jammer. Maar zoals gezegd:  als je even een lekker nietsig boek wil, is dit een prima keuze!


ISBN 9789022997093  | paperback |248 pagina's | A.W. Bruna Uitgevers | januari 2011

© Marjo, 7 maart  2011

Lees de reacties op het forum en of reageer, klik HIER


Recensies

Boven