Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Slachthuis
Stuart Macbride


In een offshorecontainer met voedsel wordt een deel van een lichaam gevonden. Dit leidt naar een vleesgroothandel en van daar naar een slager.
De zwager van de slager, Ken Wiseman, is bij de politie gekend als de “vleesmeester” omdat hij 20 jaar geleden mensen vermoorde en hen slachtte en ophing als varkensvlees. Hij werd toen veroordeeld maar in hoger beroep vrijgesproken door een fout in het proces. Nu lijkt hij weer de dader te zijn en deze keer wil de politie hem achter slot en grendel. Wat volgt is een ware heksenjacht die eindigt in de ontvoering en dood van het 4-jarig dochtertje van inspecteur Insch want op dat moment blijkt Wiseman de dader niet te zijn. Ze moeten op zoek naar een nieuwe verdachte.


Het verhaal start heel sterk. Je wordt direct gegrepen en huivert bij de gedachte dat er ooit mensenvlees als varkensvlees verkocht zou kunnen worden, je siddert bij het idee dat een van de slachtoffers het vlees van haar man te eten krijgen voorgeschoteld, je wordt misselijk bij het idee dat er misschien een politieagent de moordenaar is… Pure horror allemaal!


En dan zakt het verhaal in als een pudding. Er wordt weer een koppel ontvoerd maar de vrouw kan nog net de politie verwittigen en van daar gaat het bergafwaarts om dan in complete chaos te eindigen.
Het einde heb ik een aantal keren herlezen omdat ik gewoon niet meer kon volgen: je raakt de draad van de personage kwijt, je raakt de draad van het verhaal kwijt, je snapt niet waarom bepaalde dingen lopen zoals ze lopen… Het einde lijkt een vluchtig samengeraapt geheel dat heel vlug afgerateld word en klaar… Het is niet moeilijk dat niemand raad wie de dader is als je daarvoor een heel nieuw personage naar het einde van het boek introduceert…

Het moeilijke is, als ik hier neerschrijf wat ik bedoel dan verraad ik het verhaal. Dus laat ik het maar houden op sterk begonnen maar naar het einde toe een flop.


ISBN 9789047507642 | Paperback| 413 pagina's| Uitgeverij van Holkema en Warendorf | april 2009

© Inge, 23 november 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven