Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Moordende hitteMoordende hitte
Sophie Wester


Het is een fantastisch plan: een belevingstuin realiseren met een aantal buurtgenoten!
Toch zal Annejet, de initiatiefnemer, er gruwelijk spijt van krijgen.
Het moet een tuin worden waar bomen en struiken geplant worden, bloemen zullen er bloeien, maar ook groenten willen ze verbouwen. Het is een heidens karwei om dat voor elkaar te krijgen. Er is geldelijke steun vanuit de gemeente, niet onuitputtelijk natuurlijk, ze zijn mede afhankelijk van gulle giften, maar het fysieke werk, dat zal door de buurt zelf gedaan moeten worden.


Annejet heeft hulp toegezegd gekregen van haar vriendin Karin, buurvrouw Lieke en hun echtgenoten Remco en Simon. Ook Tineke en Mariska, die een stel vormen helpen en de nieuwe buurvrouw Katja, een alleenstaande moeder, zegt haar hulp toe.
Maar het enthousiasme dat Annejet verwacht, neemt allengs af.
Was het van begin af aan een plan dat gedoemd was te mislukken? Of komt dat door Katja, die ongewild onrust veroorzaakt en zo vele frustraties naar de oppervlakte doet komen? Zij heeft inderdaad een groot geheim, maar ze is niet de enige!
En helaas: geheimen hebben de neiging om openbaar te worden.


Als ze met hun groepje een barbecue organiseren om wat hun financiën wat op te krikken, loopt alles in deze hete zomer helemaal uit de hand.
Voorin het boek vind je een plattegrond van ’t Netelhof, de straat waar de betrokkenen wonen, met de namen van de bewoners. Handig, want er zijn nogal wat personages hoewel het verhaal vanuit slechts drie van hen verteld wordt: dat zijn Annejet, Katja en Karin.
Op deze manier krijg je een goed beeld van de problemen waarmee deze vrouwen worstelen, zonder dat ze dat nog van elkaar weten.
Het is meer een psychologische roman, denk je. Dat is het ook wel, maar de spanningen stijgen terwijl de hitte van de zomer toeneemt. En dan wordt het alsnog een heuse thriller waarin slachtoffers vallen. En als buitenstaander kun je dat helemaal begrijpen, al zou je hopelijk zelf andere keuzes maken.


Sophie Fraza en Ester Ankoné schrijven samen onder de naam Sophie Wester. Beiden doceren Nederlands. Moordende hitte is hun debuut, dat zeer geslaagd is. Op naar het tweede boek!


ISBN 9789461096777 | paperback | 297 pagina's | Uitgeverij De Crime Compagnie| augustus 2022

© Marjo, 30 september 2022

Lees de reacties op het forum, klik HIER

Recensies

Boven