Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De reünie
Simone van der Vlugt

Ik verwachtte er niet al te veel van, maar ik moet toegeven dat van der Vlugt me met dit boek toch een paar aangename leesuurtjes heeft bezorgd. Het deed me denken aan de boeken van Saskia Noort: het leest lekker weg, maar heeft verder geen diepgang. Ontspannend.


Het verhaal:
Sabine is 23, werkt als secretaresse, maar heeft net een burn-out achter de rug. Haar terugkeer is voor halve dagen, en de sfeer op de werkvloer is helemaal niet meer wat het was. Er is een bitch die de boel regelt, en iedereen opgestookt heeft. Men kijkt haar met de nek aan. Tot ineens blijkt dat juist Sabine de spetter van het kantoor blijkt te kennen, en zelfs met hem op stap gaat, tot grote ergernis van de bitch, die zelf een oogje op hem had.
De spetter, Olaf, is bevriend geweest met Sabines broer, en is helemaal op de hoogte van de rottijd die Sabine op de middelbare school gehad heeft. Ook weet hij van de verdwijning van Isabel, die op de lagere school Sabines vriendin was, maar die zich op de middelbare school helemaal van haar afkeerde en haar zelfs begon te treiteren. Dan verdwijnt Isabel spoorloos, en lijkt Sabine de laatste geweest te zijn die haar gezien heeft. Maar dat heeft ze de politie nooit verteld. Eigenlijk weet Sabine niet veel meer van die periode, en dat was mede de oorzaak van de burn-out. Er zat iets in haar verborgen, zei de psychologe, en ze zou pas genezen als ze het in haar geheugen weer toeliet. En nu is daar die reunie van haar oude school, en het opduiken van Olaf. Dus probeert ze de flitsen beter te "bekijken", meer toe te laten, ze gaat vaker naar de plek des onheils, en zo ontdekt ze wat er gebeurd is...


Het feit dat ik al aan voelde komen wie de dader was, verandert niet veel aan het plezier van het lezen. De weg er naar toe met de nodige dwaalsporen zitten goed in elkaar. En een thriller hoeft niet te blijven hangen, dus diepgang hoeft ook niet.

Uitgever Anthos ISBN 9041409114 Verschijningsdatum 10/2004 Bindwijze Paperback Aantal pagina's 336 blz.

© Marjo, maart 2005

Reageren? Klik hier! 


Recensies

Boven