Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De ooggetuige
Simone van der Vlugt


De slechtziende Manon raakt betrokken bij een overval op een juwelierszaak. De drie overvallers denken dat ze blind is, omdat de eigenaar van de winkel dat tegen hen zei. Maar ze heeft wel degelijk schimmen gezien en stemmen gehoord. Nu is ze haar leven niet meer zeker, zoals blijkt als ze met haar vrienden over de kermis loopt. Een van de overvallers bedreigt haar.


Voor haar historische jeugdboeken gaat Simnone Van der Vlugt niet over een nacht ijs.
Het is prettig te merken dat ze dat ook voor een boekje als dit, het geschenk in de maand van het Spannende Boek, niet gedaan heeft. Ze heeft zich gewend tot een revalidatiecentrum in Apeldoorn, om gegevens te verkrijgen over het leven als slechtziende. Ook heb ik horen vertellen dat ze zelf met een donkere bril op en een stok door de Amsterdamse straten gewandeld heeft.
Aan die kant van het verhaal is alles ook wel in orde, het beeld van een slechtziende wordt overtuigend neergezet. Maar het verhaal moet een thriller zijn, en nog wel literair ook, staat op de flap.
Over het literaire zeg ik maar niets, maar ik vind dat ook het thrilleraspect er maar bekaaid van af komt. Het einde is niet alleen absoluut niet overtuigend, het zet ook het redelijk spannende begin helemaal op losse schroeven. Nou ja, als een tussendoortje - de gemiddelde lezer heeft het tenslotte wel in een uurtje uit – voldoet het net. Nu maar snel weer een echte thriller ter hand nemen.


EAN: 9789059651753| paperback | Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek | mei 2012

© Marjo, 5 augustus 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven