Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Los geslagenLos geslagen
Saskia M.N. Oudshoorn


De nieuwe bewoners van vier bosvilla’s worden geacht voor elkaar te zorgen indien nodig. Dat werd zo beschreven in de papieren die men bij de inschrijving kreeg. Frederik en Annemie de Waard met haar hulpbehoevende vader vormen een van de huishoudens. Het verhaal wordt grotendeels vanuit het perspectief van Annemie verteld.
Hun buren zijn het echtpaar Michel en Dolorés van Gelderen met hun al volwassen kinderen Mees en Lotte. Michel, Dolorés en Mees zijn alle drie werkzaam in de keten van apotheken die gerund wordt door een derde bewoner van de villa’s: Arno Hendrix met echtgenote Lesley, en hun vijfjarige tweeling. De vierde villa is voor een homo-echtpaar, Chris en Adrian.


In de proloog wordt verteld hoe de vader van Annemie het vindt dat hij bij zijn dochter in huis woont. Hij probeert te genieten van de kleine geneugten die hem nog gegund zijn, maar er is iemand die hem geen enkel geluk meer gunt.


Annemie werkt in een advocatencollectief, waar ze net een zaak verloren heeft. Het overlijden van haar moeder nog niet zo lang geleden, de verhuizing naar de villa en haar niet zo gelukkige huwelijk eisen hun tol. Ze geeft nog toe aan haar veeleisende echtgenoot, maar daar gaat verandering in komen als ze met alle bewoners op vakantie gaan naar het huis dat Arno heeft op Ibiza.
Is het het feit dat ze nu allemaal dicht op elkaar zitten terwijl ze elkaar nauwelijks kennen? Of zou het sowieso tot een uitbarsting gekomen zijn? Feit is dat het op Ibiza helemaal fout gaat.

In het verleden zijn er dingen gebeurd waarvan de gevolgen te voorzien waren. Maar zoals dat gaat, denken bepaalde mensen dat ze overal mee weg kunnen komen. De geheimen uit het verleden leiden dan ook tot verwikkelingen die niet mals zijn die en voor iedereen gevolgen zullen hebben.


Saskia Oudshoorn heeft zich verdiept in een aantal verschillende karakters en weet heel overtuigend te beschrijven hoe deze mensen elkaar aantrekken en/of afstoten. En wat de gevolgen daarvan zijn.
Door de proloog en door de cursieve stukjes tekst die her en der aan het verhaal zijn toegevoegd, weet je als lezer dat het om een misdaad gaat, maar het geheel is meer een psychologische roman over wat mensen beweegt. Het wordt een boeiend geheel, zelfs al herken je je als lezer misschien niet in een van deze mensen. Het leest namelijk als een trein!
En leen leuk extraatje vormen de quotes waar Annemie veel waarde aan hecht, en die dan ook passen in de situatie. Soms in het Engels soms in het Nederlands, zoals deze, die toepasselijk s voor het gehele boek.


‘Paradijs. Het is geen plaats, het is een gevoel.’


Saskia M.N. Oudshoorn (Rotterdam) schrijft zowel thrillers als feelgood romans. Zij debuteerde in 2015 met de vrouwenthriller "Buiten Spel" die genomineerd werd voor Boekgoud.


ISBN 9789461096791| Paperback | 300 pagina's | Uitgeverij de Crime Compagnie| september 2022

© Marjo, 6 november 2022

Lees de reacties op het forum, klik HIER

Recensies

Boven