Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Denk aan mijDenk aan mij
Sabine Durrant


Het verdriet van Lizzie gaat gepaard met een torenhoog schuldgevoel. Een jaar geleden is haar echtgenoot Zach bij een auto-ongeluk om het leven gekomen. Op een bochtige, natte weg vloog hij uit de bocht. Reed hij te snel? Heeft de whisky die in zijn auto werd aangetroffen zijn reactievermogen beïnvloed? Waarschijnlijk is het een combinatie van factoren geweest. Zach is veel te jong gestorven. Niemand weet echter dat Lizzie een echtscheiding overwoog.


De relatie van Zach en Lizzie begon als een modern sprookje. Het stel leerde elkaar via internet kennen. Er was een klik die al snel overging in verliefdheid. Lizzie had weinig ervaring met de liefde. Ze werkte in een bibliotheek en was het type “grijze muis”. Haar uiterlijk was doorsnee. Zach was zeer aantrekkelijk en Lizzie wist best dat mensen vonden dat ze bofte met zo’n knappe en charmante man. Zach aanbad haar. Lizzie vond zichzelf ook een geluksvogel. Aanvankelijk dan. Soms zijn dingen gewoon te mooi om waar te zijn.


Wat mensen niet wisten, was dat Zach een duistere kant had. Een kant die hij alleen toonde als ze alleen waren. Zach was perfectionistisch, veeleisend en jaloers. Soms ging hij te ver. Daarna putte hij zich uit in verontschuldigingen en Lizzie vergaf hem keer op keer. Tot die ene keer. Lizzie durfde het hem niet recht in zijn gezicht te zeggen. Ze stuurde een brief naar zijn huisje in Cornwall maar het ongeluk vond plaats voor Zach in Cornwall aankwam. In de brief stond dat Lizzie niet meer met hem verder wilde. Zach heeft het nooit gelezen en Lizzie heeft het nooit iemand over de brief verteld.


Pas nu, een jaar na het overlijden van Zach, is Lizzie in staat om het huisje in Cornwall te bezoeken. Zach, die kunstschilder was, trok zich er graag terug om te schilderen. Lizzie vond zijn werken mooi maar Zach verdiende weinig. Kort voor zijn dood boekte hij eindelijk succes. Er zou een expositie komen. De schilderijen in kwestie bleken na Zachs dood echter verdwenen te zijn. Heeft iemand ze gestolen? Ook in het huis in Cornwall zijn ze nergens te bekennen. Vreemd genoeg is er ook een schilderij van de muur gehaald. Het lievelingsschilderij van Zach.


Lizzie ontdekt meer vreemde dingen in Cornwall. Ze vindt haar brief niet tussen de berg post die zich onder de voordeur heeft opgehoopt. Uiteindelijk treft ze de brief in de prullenbak aan. De envelop is geopend. Heeft Zach de brief toch gelezen? Hij is voor zijn dood toch helemaal niet in Cornwall geweest? Lizzie begrijpt er niets van. Vreemd genoeg vindt Lizzie ook de laptop van Zach in het huis. Die had hij toch bij zich? Hoe kan hij dan hier zijn en… waarom ontbreken er kleren? Er klopt iets niet, er klopt iets helemaal niet.


Eenmaal thuis stuit Lizzie op meer vreemde dingen. Regelmatig ontvangt ze telefoontjes waarbij de persoon aan de andere kant van de lijn niets zegt. Ook heeft ze het gevoel dat ze bekeken wordt en regelmatig rijdt er in de avonduren een auto waaruit het lievelingslied van Zach schalt door de straat. En dan beginnen er dingen uit haar huis te verdwijnen of juist onverwacht weer op te duiken. Lizzies hond Howard wordt ziek en haar moeder heeft het over een man in haar badkamer. Ook in haar moeders kamer in een verzorgingshuis beginnen spullen te verdwijnen. En dan ziet ze hem. Weliswaar in de verte maar Lizzie weet het zeker: het is Zach. Hij leeft nog. Alleen… niemand gelooft haar.


Denk aan mij van de Britse auteur Sabine Durrant is een heerlijk spannende thriller. Het verhaal wordt vanuit het perspectief van Lizzie maar ook uit vanuit dat van Zach verteld. Zach blijkt behoorlijk verknipt te zijn. Zwaar gestoord zelfs. Hij is geobsedeerd door Lizzie en ziet in elke man een concurrent. Zach glijdt verder en verder af. Er gaat iets dreigends van hem uit. Als het om Lizzie gaat kan hij niet meer normaal nadenken.


Wat is er gaande? Heeft Zach zijn ongeluk in scène gezet en zint hij nu op wraak? Wraak vanwege de brief die Lizzie hem stuurde? Wraak omdat ze hem afgewezen heeft? Lizzie wordt steeds banger en de spanning neemt toe. Denk aan mij is een thriller om in één ruk uit te lezen. Goed uitgekiend en met een verrassende ontknoping. Sabine Durrant weet de spanning er goed in te houden!


ISBN 9789021457406 | paperback | 351 pagina's | Uitgeverij Q | april 2015
Vertaald door Alexandra van Raab van Canstein

© Annemarie, 2 mei 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven