Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

MoordeilandMoordeiland
Texelse thrillers 2
Peter van Beek


Het boek begint met iemand die een aanrijding veroorzaakt, een gebeurtenis die zich nog niet direct laat plaatsen. In het volgende hoofdstuk zien we Maud Morgenster, die een afspraak met iemand heeft, met wie ze tegen betaling het bed zal delen. Dit loopt anders dan ze zelf verwacht.


Wethouder Esther Morgenster van onderwijs meldt zich in het volgende hoofdstuk op het politiebureau, om aangifte te doen van de verdwijning van haar 19-jarige dochter Maud. Rechercheur Lone Telander neemt de aangifte op, maar het een en ander lijkt op dat moment nog niet zo belangrijk te zijn. Er is ook nog een pyromaan die het eiland Texel al een aantal maanden teistert. Bovendien zit Lone met haar vader die niet lang meer te leven heeft en naar huis komt, omdat hij niet in het ziekenhuis wil sterven.


In dit boek komen we ook weer verschillende mensen uit het vorige boek tegen, zoals haar vriendin Mihra Mahinović en rechercheur Simon Kraus. En natuurlijk speelt op de achtergrond ook de relatie van Lone met haar vader een rol.


Doordat het boek op verschillende plaatsen ook de visie van de dader beschrijft is rond pagina 115 wel duidelijk wie dat is en hoe een aantal dingen in elkaar zitten. Toch loont het zeer de moeite om verder te lezen, want het boek heeft nog wel de nodige verrassingen en de zaken zitten complexer in elkaar, dan op het eerste gezicht lijkt. Het is weer een spannend boek en ik wil beslist meer over Lone Telander lezen.


ISBN 9789082080087 | Paperback | 238 pagina’s | QV Uitgeverij | november 2015

© Renate, 23 september 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven