Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De nazatenDe nazaten
Saskia Noort

Karen is verhuisd naar Hoogerheide, een dorp in Noord-Brabant. Zij, haar dochters en het nakomertje Mik komen oorspronkelijk uit Bergen, Noord-Holland, maar gelukkig hebben ze hun weg weten te vinden in Brabant.
Tot het verleden hen ook daar inhaalt en de hele beerput weer opengetrokken wordt.
Het begint met de ontvoering van de veertienjarige Mik.
Karen raakt volledig in de stress. Mik is haar lievelingetje, al zal ze dat ontkennen. Haar dochters Sofie en Annabelle weten wel beter. Hun broertje krijgt alle aandacht van hun moeder zoals zij die zelf nooit kregen.
Gelukkig zijn zij ook dol op hun broertje, en willen ze net als hun moeder er alles voor doen om hem terug te krijgen.
Maar wie heeft het kind ontvoerd?


Houdt dit verband met het verleden, toen ze in Bergen onder invloed stonden van de familie Vogel, een criminele familie die waarschijnlijk ook te maken had met de dood van Simon, de vader van Mik De meisjes hebben een andere vader.
De familie zit nogal ingewikkeld in elkaar (gelukkig staat voor in het boek een soort stamboom) en Karen weet niet of ze allemaal betrokken zijn bij de criminele praktijken. Net zo min als ze zeker weet dat zij achter de ontvoering zitten. Ze ontkennen natuurlijk. Toch gaat ze er wel van uit.
Het probleem is: Waar haalt ze in vredesnaam zo snel het losgeld vandaan?
De politie mag natuurlijk niet gewaarschuwd worden, dat zou de dood van de jongen kunnen betekenen. Dus gaat ze zelf op zoek. Met hulp van Sophie en Annabelle, die niet altijd open zijn geweest naar hun moeder en dus voor verrassingen zorgen.


Saskia Noort houdt haar lezers lang in spanning en dan leest het boek als een trein. Er vallen ook meer slachtoffers.
Wie kun je geloven? Liegt en bedriegt iedereen elkaar? Zullen ze Mik op tijd vinden?
Maar als eenmaal de dader in zicht komt verdwijnt de spanning. Er volgt nog een afwikkeling, die enigszins afgeraffeld wordt. En dan verslapt de aandacht.
Jammer.


Het boek wordt aangeprezen als het langverwachte vervolg op De eetclub en Debet. Voor wie die boeken nog in het hoofd heeft zitten, voegt dat misschien iets toe, maar als je dat zoals bij ondergetekende niet het geval is, maakt het niet veel uit. Het valt prima los te lezen.


Saskia Noort (1967) is al 20 jaar schrijfster en columniste. Haar werk werd in vijftien talen vertaald en werd bewerkt voor televisie, film en theater. Van haar achtste thriller Bonuskind werden ruim 200.000 exemplaren verkocht en het was tevens het bestverkochte spannende boek van 2020.

ISBN 9789044362374 | Paperback | 272 pagina's | Uitgeverij House of the Books | juni 2023

© Marjo, 19 september 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven