Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De lijstDe lijst
Marelle Boersma

‘Mijn domein. Hier breng ik al zo’n vijftien jaar van mijn leven door. Al die jaren heb ik me begraven in het ontrafelen van de oudheid. Ik was urenlang met een kwastje en naald bezig de steenresten te verwijderen om een skelet dat daar vele miljoenen jaren in terecht was gekomen uit te prepareren.’


Erin is archeoloog in Leiden, verloofd met Wim, haar leven leek een vastomlijnd gegeven. Wat saai misschien, maar veilig.
Maar de dood van haar moeder verandert Erins leven drastisch. Ze wist dat ze geadopteerd is en heeft haar moeder altijd meer willen vragen. Het kwam er niet van en nu is het te laat. Maar echt, heeft haar moeder zelf een einde aan haar leven gemaakt? Waarom dan?
Ze leek tevreden met haar leven, ze had succes als journaliste? Miste ze haar man dan meer dan Erin wist?


Als Erin haar moeders woning op gaat ruimen vallen haar een paar vreemde dingen op.
Een envelop die er eerst wel lag, is weg. Een hangmap ontbreekt. En het lijkt wel of die onbekende persoon haar volgt?
Als ze steun zoekt, nadat haar hond is doodgeschoten, blijkt ze die meer te vinden bij een collega dan bij haar verloofde.


Intussen doet de Franse Charlotte, woonachtig in Orleans, haar best om een bakwedstrijd te winnen. Haar droom is het om een beroemd patissier te worden.


In Milaan treffen we Max, een beroemd modeontwerper. Hij droomt van het ultieme ontwerp, dat die hem onsterfelijk zal maken.


Erin, Charlotte en Max. Drie mensen die elkaar niet kennen, nog nooit gezien hebben. Wat hebben ze met elkaar te maken?
Een geheimzinnige lijst brengt de drie hoofdpersonen naar de bron van het kwaad dat hen nog steeds bedreigt. Er is iemand die een geheim koste wat kost een geheim wil laten blijven. Maar wie is dat dan? En waarom?


Een verhaal als een boemerang – het speelt zich af in het heden, maar zijn wortels liggen in het verleden: het is een beproefd recept, maar ook nu werkt het.
Marelle Boersma schrijft vaak over actuele misstanden, vaak gebaseerd op waargebeurde verhalen van slachtoffers. Dit keer heeft ze een onderwerp gekozen dat zich vooral afgespeeld heeft in de eerste helft van de vorige eeuw, waarvan met in 1975 weet kreeg.
De schrijfster heeft zich verdiept in dit drama en daar een schokkend verhaal omheen geschreven. Achterin vertelt ze hoe ze op dit verhaal kwam, de feiten en de bronnen.
Het is een thriller geworden, maar dan gebaseerd op ware gebeurtenissen.


Marelle Boersma (1957) schreef naast thrillers over waargebeurde verhalen ook een serie Vertrek-thrillers: Chateau de Provence, Ciao Sicilia,  Enkele reis naar de Algarve en Terug naar Cornwall, Het Moezelmeisje en De engel van Sevilla volgden.

 

ISBN 9789461098085 | paperback | 384 pagina's | Uitgeverij de Crime Compagnie | september 2023

© Marjo, 26 september 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven