Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Zachte heelmeestersZachte heelmeesters
Nicolet Steemers


Heleen, arts van beroep, is met een patiënte bezig als de telefoon rinkelt. Haar assistente roept haar, het is haar ex. De patiënte is vergeten, als Heleen hoort dat haar dochter, bijna 18, gevonden is. Mila was al enkele maanden vermist.
Op het politiebureau sluit ze haar dochter weer in de armen, maar er iets is mis. Ze ziet er anders uit, ze doet zeer afstandelijk. Ze blijkt aan geheugenverlies te lijden, heeft geen idee waar ze de afgelopen maanden geweest is. Robert, een vriend van Heleen, en psychiater, neemt Mila onder zijn hoede, maar komt ook niet veel verder. Heleen vertrouwt het niet echt, maar is al veel te blij dat Mila weer terug is. Tot die weer verdwijnt. Deze keer met achterlating van een briefje. De politie, die ook bij de eerste verdwijning al te rustig aan deed in de ogen van Heleen, -' ach, tieners lopen wel eens weg'- doet nu niets. En Heleen gaat zelf op onderzoek uit.


Dit is een reuze spannende thriller, zoals ik ze graag heb: Geen gezeur over niet ter zake doende persoonlijke perikelen, maar recht toe recht aan, de zaak waar het om gaat, en die lekker diep uit gepeuterd. Het wordt langzaam opgebouwd, en eindigt (o ja?) met een spannende dramatische ontknoping.
Dit is een boek om in een ruk uit te lezen, en er lekker helemaal in weg te duiken.


Nicolet Steemers wordt op de achterflap in een naam genoemd met Saskia Noort en Simone van der Vlugt en dat vind ik erg onterecht. Die twee dames schrijven chick-thrillers, met een hoog yuppengehalte, iets wat je in dit boek helemaal niet terugvindt. Steemers veel beter dan eerder genoemden. Misschien mag ik na een enkel boek niet oordelen, dus ik ga op zoek naar meer.


ISBN 978 90 204 0853 9 Veen, Amsterdam 2007, 240 pagina´s

© Marjo, mei 2008

Reageren? Klik hier!

Recensies

Boven