Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De dag van de doden
Frida Klein: Deel 8
Nicci French


Dit is het laatste boek uit de serie over Frieda Klein.
Het verhaal begint met een auto, die in een winkel tot stilstand komt. De man achter het stuur blijkt al eerder te zijn vermoord.


De studente criminologie Lola Hayes is op zoek naar een onderwerp voor haar scriptie en haar docent suggereert dat ze misschien iets over Frieda Klein kan schrijven. Dat betekent wel dat ze de vrouw op moet zien te sporen, want niemand lijkt te weten waar ze is. Ze voert eerst een gesprek met Hal Bradshaw, die we ook in de eerdere boeken over Frieda Klein zijn tegengekomen en die zich niet bepaald positief over haar uit laat.


De politie wordt ondertussen geconfronteerd met het volgende lijk, dat op een brandstapel staat. Ook dit slachtoffer is al vermoord, voor hij op de brandstapel is gezet. De politie staat voor een raadsel en er vallen meer slachtoffers.


Lola Hayes slaagt er intussen in om Frieda Klein op te sporen, iets waar Frieda niet al te blij mee is, zeker niet als blijkt dat ze Lola Hayes met zich mee moet slepen, omdat die nu zelf ook in gevaar is. De bedreiging komt van Dean Reeves, die in alle boeken over Frieda Klein een belangrijke rol speelt. Het zal tot een confrontatie moeten komen tussen Frieda Klein en Dean Reeves.


Al met al is het een spannend slot geworden van de reeks. Het is aan te raden om eerst de andere boeken uit de serie te lezen, om in ieder geval een beeld te krijgen van alle personen die je in het boek tegenkomt. Het is weliswaar los te lezen, maar dan weet je niet waarom Frieda Klein ondergedoken is en wat de achtergronden van Dean Reeves zijn.


ISBN 978 90 263 3959 2 | Paperback | 366 pagina’s | Ambo Anthos | april 2018
vertaald door Linda Broeder en Els van Son

© Renate, 20 mei 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven