Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Boze wolfBoze wolf
Deel 6 van de reeks over Pia Kirchhoff en Oliver von Bodenstein
Nele Neuhaus


De identiteit van het meisje dat gevonden wordt in een rivier blijft onbekend. Niemand lijkt haar te missen. Ze is een jaar of zestien, en voor haar dood – overigens wel verdronken, maar niet in de rivier – is ze zwaar mishandeld. Niet eenmalig, maar misschien wel jarenlang. De zaak is voor Pia Kirchhoff, haar baas Oliver von Bodenstein is afwezig, maar omdat het niet zomaar opgelost wordt mag hij zich er ook mee gaan bemoeien. En hun collega Christian Kröger krijgt er veel werk mee.


Een andere verhaallijn gaat over een televisiemaakster, die bezig is met een bijzondere zaak. Zo speciaal dat ze er niemand over verteld heeft. Eerst wil ze zekerheid dat het iets voor haar programma is. Maar blijkbaar krijgt ze te maken met de verkeerde mensen. Ze laten haar voor dood achter in de kofferbak van haar eigen auto: mishandeld en verkracht. Ze kan niet geloven dat het haar overkomen is. En nu loopt haar dochter waarschijnlijk ook gevaar.


Wat heeft die man die ze de campingadvocaat noemen, en inderdaad in een caravan woont op een afgelegen camping, er mee te maken? Een derde verhaallijn gaat over Emma, die zich zorgen maakt om het bizarre gedrag van haar vijfjarige dochter. Zij zegt bang te zijn voor de boze wolf. Emma woont met haar dochter bij haar schoonouders, die op een landgoed wonen en daar een huis voor alleenstaande moeders en hun kinderen beheren. Emma’s man is veel op pad, en ze hoopt maar dat hij op tijd weer thuis zal zijn voor de bevalling. Ze is namelijk hoogzwanger.


Drie verhaallijnen die natuurlijk met elkaar te maken hebben. Nele Neuhaus laat hun tentakels door elkaar en om elkaar heendraaien, tot er tenslotte een ingenieuze ontknoping komt. Het thema is kindermisbruik, akelig natuurlijk, maar helaas altiid actueel.

ISBN 9789021454801| paperback| 478 pagina's | Uitgeverij Querido| mei 2014
Vertaald uit het Duits door Sander Hoving

© Marjo, 17 juni 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven