Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altWolf
Mo Hayder


Mo Hayder ken ik van de nogal angstaanjagende thrillers Vogelman, De behandeling, Tokio, en andere.  Ik lees de boeken die zij schrijft graag en dat is niet omdat er een zelfde speurder in voorkomt. Rechercheur Jack Caffery is ook in dit laatste boek ‘Wolf’ het hoofdpersonage.


Zijn persoonlijke verhaal is dat zijn broer Ewan verdwenen is, toen Jack nog jong was, en dat zijn lichaam nooit gevonden is. Jack weet dat hij slachtoffer is geworden van een pedofiel, maar hij vindt het vreselijk dat hij nooit te weten is gekomen wat er precies gebeurd is. Dit voorval heeft zijn carrière bepaald.
Als een vrouw hem confronteert met de opmerking dat hij geen idee heeft hoe het is om iemand te verliezen en niet te weten wat er van die persoon geworden is, knapt er iets in hem. Hij neemt accuut vrij zonder met zijn chef te overleggen en gaat opnieuw op zoek naar de pedofiel.


Intussen, en dat is het eigenlijk verhaal van dit boek, wordt er een gezin in gijzeling gehouden. Vader en moeder en hun nu dertigjarige dochter hebben zich teruggetrokken in hun vroegere woning, ver van de bewoonde wereld. Oliver is herstellende na een hartoperatie. Dochter Lucia is nooit de oude geworden na een traumatische gebeurtenis vijftien jaar eerder waarbij twee jonge mensen vermoord werden op een gruwelijke manier. De jongen was nog maar net Lucia’s ex-vriendje, het meisje zijn nieuwe vlam. De dader bekende en zit nog steeds in de gevangenis. Dat nemen ze tenminste aan, maar als ze een gruwelijke vondst doen in het naburige bos, beginnen ze te twijfelen.
Dan bellen er twee rechercheurs aan... twee mannen die  na een tijdje helemaal geen agenten blijken te zijn. Hun plannen zijn duister, en het gezin staat een vreselijke tijd te wachten. Maar... de hond Bear ontsnapt. En door toeval komt deze hond terecht bij Jack Caffery!


Mo Hayder weet de lezer heel lang in spanning te houden, en als je denkt dat je weet hoe het zit, blijk je toch op het verkeerde been gezet te zijn. Verrassend, en superspannend. En ja, gruwelijk...

ISBN 9789024564866| Paperback | 368 pagina's | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | december 2014

© Marjo, 22 december  2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven