Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altRot
Mo Hayder

Twee zussen zijn op respectievelijk 6- en 8-jarige leeftijd vanwege een ongelukkig voorval naar aparte internaten gestuurd en van elkaar vervreemd. Ze wonen evenwel nog wel in elkaars buurt - Bath in Engeland – en na ruim twintig jaar heeft het lot bepaald dat ze elkaar weer tegen zullen komen. Sally is gescheiden en doet met tienerdochter Molly haar best haar hoofd boven water te houden. Dat valt niet mee als je altijd luxe gewend bent geweest, en voor ze het weet zitten ze zwaar in de problemen. Sally krijgt een genereus, maar ietwat louche aanbod wat werk betreft, en kan niet anders dan tegen haar zin er op in gaan. Ook al raadt Steven, haar nieuwe vriend, het af. Die biedt ook financiële hulp, maar Sally moet haar leven zelf weer op poten krijgen, vindt ze.
Zoë, de oudere zus, is als enige vrouwelijke rechercheur in een mannenteam betrokken geraakt bij het onderzoek naar een gruwelijke moord: de zestienjarige Lorne Wood was een veelbelovend mooi meisje, op wie alle jongens verliefd waren. Wie is de dader? Een leeftijdsgenoot, zoals de knappe forensisch psycholoog beweert? Zoë wil er niet aan, die indringster is bezig haar vriend – ook rechercheur - af te pakken en los daarvan is ze een verwaand leeghoofd.
Zoë gaat haar eigen onderzoek doen. Ze komt haar eigen verleden tegen, en dat niet alleen in de vorm van haar zus.


Ze doet het weer, Mo Hayder. Met dit boek moet je even wegkruipen, niet gestoord worden door het dagelijkse leven, nee, opgaan in de wereld van de twee zussen, griezelen als Zoë haar individuele speurtocht niet zonder gevaar volbrengt. Er zijn scènes die niet voor gevoelige zieltjes geschreven zijn, zoals we dat ook van Hayder gewend zijn, maar bovenal is het een trefzeker psychologisch drama over twee eigenzinnige zussen, tegen de achtergrond van kinderporno en oorlogstraumatiek.
Dit boek staat op zichzelf, er is geen sprake van een terugkerende speurder. Laten we dat zo houden. Het zijn in ieder geval wat Mo Hayder betreft de betere verhalen.


ISBN 9789024538195 | paperback | 400 pagina's | Luitingh | oktober 2011

© Marjo, 5 december 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven