Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altIn mijn bloed
Milou van der Will

‘Rood licht’, haar succesvolle debuut, handelde over loverboys; ‘Breekijzer’ heeft als thematiek  een gezinsdrama en ‘Een enkeltje Venus’ gaat over transseksualiteit, Milou van der Will kiest voor haar boeken actuele thema’s. Voor ‘In mijn bloed’ heeft ze opnieuw een heftig thema genomen: de pedofiel.


Hoofdpersonage Benthe Berg is journaliste, ze is getrouwd met dramadocent Raoul, met wie ze een dochtertje heeft. Ze zijn vanuit Amsterdam in Ringerdam komen wonen, voor Céline, de spil van het gezin, waar ook Benthes vader graag in deelt. Gelukkig maar, want hij mag nogal eens de honneurs waarnemen als beide ouders druk zijn met hun eigen bezigheden.
Benthe duikt graag in spraakmakende zaken. Haar werkgever vindt dat prima want het gaat niet goed met de krant dus als zij er in slaagt een interview te houden met een moordenaar die door de mand is gevallen door DNA-onderzoek, krijgt ze de vrije hand. De man blijkt een hetze te voeren tegen de prostitutie, en vindt dat hij de meisjes die zich daarmee bezighouden moet vermoorden. Hij weet dat hij opgepakt gaat worden, maar wil eerst nog wel even praten met Benthe.


Tot haar grote schrik ontdekt ze dat de man daarna met zijn gezin verdwijnt, en dat de politie dus met lege handen staat. Bovendien bedreigt hij haar, nadat ze diverse malen op de televisie is verschenen om zijn verhaal te vertellen. Zij kan zijn leven verder wel bekostigen, vindt hij.
Aangifte doen, daar denkt Benthe niet snel aan, zelfs al is voor haar de politie een oude vriend. Tygo, haar ex, heeft nog steeds een zwak voor haar, waardoor diens nieuwe vriendin, ook bij de politie, niet bepaald genegenheid koestert voor Benthe.


Dit alles is nog niet afgerond of er wacht al weer een nieuwe zaak op haar. Het betreft een pedofiel, die betrapt is op het lokken van jonge meisjes. Op zijn computer werd kinderporno aangetroffen. Rick V. woont in Ringerdam, dus de zaak is automatisch voor Benthe. Vindt zijzelf. Dit tot grote ergernis van journalist Ron. Vijanden heeft Benthe dus volop, maar ze kan er niet mee zitten. Waar ze wel helemaal van ondersteboven is, is dat haar eigen dochter een van de slachtoffertjes blijkt te zijn van Rick V.  
Hij moet hangen, woest is ze! Een vlammende aanklacht verschijnt in de krant, maar de man komt weg met een paar maanden straf, en haar mededorpelingen zijn kwaad op haar, omdat ze negatieve publiciteit brengt. Er zit maar één ding op: als een rechter de man niet achter slot en grendel zet, dan moet ze het zelf maar oplossen...


In een razendsnelle opeenvolging van gebeurtenissen voert Milou van der Will ons door een overtuigende thriller. Met al die verhaallijntjes door elkaar heb je als lezer geen idee hoe het zit en dat nodigt alleen maar uit om het boek in één adem uit te lezen.
Een actueel onderwerp in een spannend verhaal, met wat erotiek en romantiek: met deze ingrediënten is er genoeg om ook dit boek hoge ogen te laten gooien.


Milou van der Will (1985 in Naarden) heeft last van een ‘hardnekkige wiskunde-allergie’ en heeft communicatie gestudeerd. Nu is ze schrijver en free-lance journalist. Eerder verschenen ‘Breekijzer’, ‘Rood licht’ en ‘Een enkeltje Venus’.


ISBN 9789044344639|paperback|335 pagina's |uitgever The House of Crime|augustus 2014

© Marjo, 5 september 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven