Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Killer CountryKiller Country
Deel 2 van de Kaapstadtrilogie
Mike Nicol


Mace Bishop en Pylon Buso zijn toegewijde vaders en liefhebbende echtgenoten. Ze koesteren het familieleven. Eens was dat wel anders. Mace en Pylon verdienden hun brood met het smokkelen van wapens. Met het mogelijk maken van moord en andere gruwelijkheden. Met het helpen zaaien van dood en verderf. Dat leven proberen ze nu te vergeten. Tegenwoordig verdienen ze hun geld met het bewaken van rijke toeristen die voor cosmetische operaties naar Zuid-Afrika komen. Helaas zal hun bedrijf hen nooit rijkdom verschaffen.


Mace en Pylon willen meer. Een beter huis, een beter leven voor hun gezinnen. Op een buitenlandse rekening staat een grote som geld. Geld dat met de wapenhandel is verdiend en waar ze niet aan kunnen komen. Zwart geld. Geld dat een bron van frustratie vormt. Pylon heeft echter een oplossing gevonden. Een mooie manier om het zwarte geld wit te wassen en te vermeerderen. Hij weet Mace over te halen het geld te investeren in een golfresort. Hij heeft een zeer interessant vastgoedproject op het oog. Helaas zijn er kapers op de kust. Ook Obed Chocho, een corrupte politicus die onlangs een gevangenisstraf heeft uitgezeten, heeft zijn zinnen op het project gezet. Obed is gewend zijn zin te krijgen en hij heeft hulp. Advocaat Sheemina February, een grote vijand van Mace en Pylon, staat hem bij.


Obed Chocho is een man die niet met zich laat spotten. Tijdens zijn uitstapje naar de gevangenis heeft hij vernomen dat zijn vrouw hem ontrouw is geweest. Obed geeft zijn vrouw een uitbrander en stuurt huurmoordenaar Spitz op haar minnaar af. Hij is bereid zijn vrouw te vergeven. Spitz is een toegewijde moordenaar en doet zijn werk grondig. Wanneer hij bij het doelwit een gillende vrouw aantreft, schiet hij ook haar dood. Hij ergert zich aan het feit dat hij niet van de aanwezigheid van de onbekende dame op de hoogte is gesteld. Dat het om de vrouw van Obed blijkt te gaan, maakt geen indruk op hem. Hij is niet verantwoordelijk voor eventuele nevenschade. Obed Chocho huilt bittere tranen maar vermant zich. Het leven gaat door. Hij moet zich op het project concentreren en de concurrentie uitschakelen. Desnoods voorgoed.


Ook Mace en Pylon hebben inmiddels hun volledige aandacht op het project gericht. Mace heeft dan ook eigenlijk geen tijd voor het verzoek van rechter Visser. De rechter maakt zich zorgen om zijn vader, die op een afgelegen boerderij woont. Het is er niet veilig. Blanke boeren worden steeds vaker vermoord. Waarschijnlijk gaat het om wraakacties van mensen die vinden dat de blanken hun grond hebben ingepikt. Jarenlange onderdrukking heeft tot verbittering en wraaklust geleid. Rechter Visser wil dat Mace naar de boerderij van zijn vader gaat om een goed bewakingsplan uit te denken. Mace wimpelt het verzoek beleefd af en stelt voor een kundig personeelslid naar de boerderij te sturen.


Rechter Visser is zeer vasthoudend. Hij wil dat Mace persoonlijk naar de boerderij gaat. In het hoofd van Mace rijpt een plan. Misschien is het leuk om zijn tienerdochter Christa mee te nemen. Vader en dochter samen op stap. Het zou hun band kunnen verstevigen. Als Mace had geweten dat niemand minder dan Sheemina February hem bij de rechter heeft aanbevolen, had hij zonder aarzelen geweigerd. Inmenging van Sheemina betekent altijd foute boel. Mace weet echter van niks. Ook zijn vrouw Oumou juicht het uitje toe. Het bezoekje aan de boerderij zal doorgang vinden.


Killer Country is het tweede deel van de Kaapstadtrilogie. In het eerste deel – Payback - maakte ik kennis met een talentvol schrijver. Mijn interesse was gewekt en ik was dan ook nieuwsgierig naar het volgende deel. Killer Country heeft mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen. Alles aan het verhaal klopt. Het is een verhaal over corruptie en hebzucht maar ook over liefde en het maken van een nieuwe start. Mace en Pylon zijn sympathiek. Stoere mannen ook. Ze zijn echter geen helden en dat maakt deze reeks zo overtuigend. Hoe je het ook went of keert, Mace en Pylon hebben heel wat op hun geweten. Daar weet Sheemina February alles van. Killer Country is geen verhaal over goed of slecht. Het gaat over de harde werkelijkheid die geen franjes kent.


Met Killer Country heeft Mike Nicol mij volledig van zijn kunnen overtuigd. Ik durf zelfs te beweren dat Deon Meyer er een concurrent bij heeft!

ISBN  9789044532647 | paperback  | 410 pagina's| De Geus | april 2016
Vertaald door Ton Heuvelmans

© Annemarie, 15 april 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven