Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altDe verloren dochter
Lucretia Grindle

Kristen Carson, een verwend en rijk Amerikaans meisje, studeert een jaartje in Florence. Na een weekendje weg is ze niet teruggekeerd naar haar appartement. Kristen Carson is weg. Verdwenen. Haar vader en stiefmoeder die speciaal naar Italië zijn gekomen om Kristens achttiende verjaardag te vieren, slaan alarm.

Commissaris Alessandro Pallioti en inspecteur Enzo Saenz zijn niet erg onder de indruk van het feit dat er een student vermist is. Dat gebeurt aan de lopende band en vrijwel nooit is er daadwerkelijk wat aan de hand. Zij houden zich normaliter niet met dit soort zaken bezig maar de vader van Kristen kent mensen in Washington die hun invloed hebben laten gelden. Beide politiemannen hebben niet zo’n hoge pet op van verwende Amerikaanse meisjes en ze zijn dan ook niet blij dat deze vermissingszaak in hun maag gesplitst wordt.

Huisgenootje Marie Louise Tennyson onthult dat ze Kristen heeft gezien met een veel oudere man. Wie het is weet ze niet maar ze vermoedt dat Kristen een relatie met hem heeft. Met haar mobiele telefoon heeft ze een foto van de man gemaakt. De ouders van Kristen geven aan de persoon op de foto niet te kennen maar Enzo vermoedt dat Anna Carson, de stiefmoeder van Kristen, niet de waarheid spreekt. De blik in haar ogen spreekt boekdelen. En dan verdwijnt ook Anna.

Pallioti doet een schokkende ontdekking. De mysterieuze man op de foto is niemand minder dan Antonio Tomaselli. In 1978 werd Antonio opgepakt voor betrokkenheid bij de ontvoering en moord op Aldo Moro. Antonio was lid van de Brigate Rosse, een terroristische organisatie. Tien maanden geleden is hij vrijgekomen, na bijna dertig jaar gevangenisstraf. Hij moet vrijwel meteen na zijn vrijlating contact gezocht hebben met Kristen Carson. Waarom? Waarom heeft hij Kristen overgehaald om naar Italië te komen? Wat moet een man als Antonio Tomaselli met een achttienjarige meisje uit Amerika?

Anna Carson weet de waarheid. Zij weet heel goed waarom Antonio Tomaselli zijn oog op Kristen heeft laten vallen. Zij weet ook dat ze het tweetal zo snel mogelijk moeten vinden, de politie mag er niet bij betrokken worden. De Amerikaanse Anna Carson is geboren als de Italiaanse Angela Vari. Haar nieuwe identiteit heeft ze gekregen na het afleggen van een belastende getuigenverklaring. Een verklaring die Antonio Tomaselli, eens haar grote liefde, in de cel deed belanden. En nu heeft hij Kristen.

Centraal in dit prachtige verhaal staat niet de ontvoering van Kristen maar het liefdesverhaal van Angela en Antonio. Het is een romantisch maar ook hartverscheurend verhaal dat mij op de momenten dat het onderbroken werd deed snakken naar meer. Het is een sprookje met een dramatisch einde, de lezer weet dat al vanaf het begin. Tijdens het lezen hangt de slechte afloop als een donkere wolk boven het ontroerende verhaal van de twee geliefden. Tegen beter weten in hoopte ik vurig dat het toch nog goed zou komen.

Het verhaal van Angela en Antonio is verbonden met dat van de Brigate Rosse en dat van de moord op Aldo Moro. Welke gebeurtenissen hebben ertoe geleid dat Antonio in de gevangenis belandde? Op welke manier waren Angela en Antonio betrokken bij deze organisatie? Er zijn veel waargebeurde feiten door het verhaal geweven. Angela en Antonio zijn fictieve personages maar de politicus Aldo Moro is daadwerkelijk in 1978 ontvoerd en vermoord door leden van de Brigate Rosse, wat het verhaal van De verloren dochter alleen maar indrukwekkender maakt.  

De verloren dochter is een spannende roman waarin fictie op prachtige en integere wijze gecombineerd wordt met waargebeurde feiten. Het resultaat is een aangrijpend en spannend verhaal dat mij lange tijd bij zal blijven.

ISBN 9789400502345| paperback |384 pagina's| A.W. Bruna Uitgevers | maart 2013
Vertaald door Edzard Krol

© Annemarie, 4 april 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven