Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

HandelswaarHandelswaar
Karin Hazendonk


Qua stijl is het een vlot leesbaar boek, maar de indeling maakt het geheel verwarrend.


In dit eerste deel van de Van Dijk & Ahmadi-serie moet je goed moet letten op de tijdsaanduidingen boven de hoofdstukken, want degene waar de boeken over gaan, Monique van Dijk dus, is niet altijd aanwezig in het verhaal. Dat leest lastig.


Monique van Dijk is nieuwbakken forensisch rechercheur, aangesteld in Gouda. Samen met haar collega Herman de Waal neemt ze de zaak over van rechercheur Katja Mulder.
Op dat moment hebben ze de lijken van twee onbekende vrouwen, gezien de staat van hun lichaam is er geen twijfel over dat ze door een psychopaat vermoord zijn. Het wordt bevestigd door een derde slachtoffer die het overleefd heeft, en iets vertelt over een vreemdsoortige tekst die de man uitkraamde.


Een van de slachtoffers is een jonge psychologe. Natuurlijk worden haar dossiers bekeken, en dan blijkt Lisa een van haar cliënten geweest te zijn. De zestienjarige Lisa van Veen was een half haar eerder vermist, en het is Katja die met haar partner van Beek die zaak behandelde. Het blijkt dat Lisa slachtoffer was van een loverboy, die een pion was in een netwerk van kleine criminaliteit.


Met Katja en Wim leren we veel over de Marokkaanse scene, waar de slechten het bederven voor de goeden.
Het is jammer dat de schrijfster het nodig vindt het hele verhaal van Lisa expliciet uit de doeken te doen. Het had zeker aan
kracht gewonnen als haar wederwaardigheden waren overgelaten aan de verbeelding van de lezer.
Daarnaast is het verhaal rommelig, je realiseert je pas laat dat het een soort raamvertelling is.


Waarschijnlijk worden de komende boeken ook een samenspel als in dit eerste boek, omdat het de ‘Van Dijk & Ahmadi’-serie
is. Hopelijk wordt het wat helderder aangepakt, want nieuwe lezers lopen geheid tegen hetzelfde euvel aan.
Niettemin is het een vlot leesbaar verhaal met een open einde dat verwijst naar een volgend boek.


ISBN 9789491884184 |paperback |400 pagina's |Uitgeverij Scelta|oktober 2014

© Marjo, 2 maart 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven