Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De duivel draagt het licht
Karin Fossum

 

Vrouw van een jaar of zestig komt verward het politiebureau binnen om iemand als vermist op te geven. Ze komt niet goed uit haar woorden, maar de politie vermoedt dat het om haar man gaat. De mogelijk licht demente vrouw wordt gerustgesteld en naar huis gestuurd. Maar de lezer ontdekt al snel dat ze niet dement is, al is ze wel wat in de war. In haar kelder ligt namelijk een jongeman, die zijn nek gebroken heeft na een val van de keldertrap. Hij deed een poging om de vrouw te beroven. Hij leeft, maar is verlamd, en de vrouw doet niets om hem te helpen. Behalve dan dit bezoek aan het politiebureau dat terzijde geschoven wordt.
Vanuit verschillende perspectieven krijgen we het verhaal voorgeschoteld. Wie de jongen is, over zijn vriend, en wat ze samen zoal uitgehaald hadden. Toevalligerwijs speelt de kleinzoon van de inspecteur een rol, maar dat ontdekt inspecteur Sejer pas later.
Er overlijdt een baby, na een mislukte overval, maar de moeder heeft geen aangifte gedaan en het is niet duidelijk of het overlijden van het kind met die overval te maken heeft.


Het gegeven is goed genoeg, doet een beetje denken aan "Misery"van Stephen King, maar dát verhaal wist mijn aandacht van begin tot einde vast te houden en Fossum slaagt daar absoluut niet in. Omdat ik wilde weten hoe het af zou lopen ben ik er na de eerste 50 pagina's nogal snel doorheen gevlogen.
Het persoonlijke leven van de inspecteur er tussendoor kun je al helemaal overslaan, vind ik, maar ook de rest is te tam.


Paperback | 280 Pagina's | Anthos | 1ste Druk | 2005 ISBN: 9085490197
Vertaald door Annemarie Smit

© Marjo, juli 2006

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER!

Recensies

Boven