Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Sterf voor mijSterf voor mij
Karen Rose


Begin ik met de minpuntjes voor ik vertel hoe vreselijk spannend, hoe ijzingwekkend goed dit boek is? Want ja, ik heb ondanks dat ik op het punt je van mijn  stoel zat toch enkele aanmerkingen.


Het is een thriller, een seriemoordenaar maakt het ene slachtoffer na het andere, en lijkt niet te stuiten. Gelukkig is daar rechercheur Vito Ciccotelli, die met zijn  team stap voor stap dichterbij komt. Het eerste lijk is gevonden op een afgelegen akker. Men twijfelt of er misschien wel meer slachtoffers liggen en roept de hulp in van archeologe Sophie Johannsen. En ja, daar is het eerste minpuntje. Er ontwikkelt zich een bouquetachtige romance tussen deze twee, waarbij ook nog lijfelijke liefde in het verhaal verwerkt kan worden. Want, dat laat Karen Rose, ergens in het boek door iemand zeggen: een beetje seks erbij, dat verkoopt nog beter.
Vito en Sophie raken betrokken bij een gruwelijke moordzaak. De seriemoordenaar is een sadistische nietsontziende figuur, die gebruik maakt van middeleeuwse martelwerktuigen. Ook daar kan Sophie haar kennis spuien. Heel leuk gevonden overigens: die kennis over middeleeuwse dingen versus de moderne computertechnieken.
Het hele verhaal speelt zich af tussen 6 en 21 januari, gezien de hoofdstukaanduidingen met plaats, datum en tijd. Dat is wel een beetje onvoorstelbaar, maar maakt voor het verhaal niet zo veel uit. Jammer weer van de epiloog. Maar dat moest wel na het bouquetonderdeel in het boek.


Behalve dus die paar minpuntjes is het boek hemeltergend spannend. Karen Rose vertelt het verhaal vanuit verschillende personen, van wie de moordenaar er eentje is, zonder dat je weet wie dat is. Nou ja, op zo’n honderd pagina’s van het einde verwijderd, was het geen raadsel meer, en als het boek dan toch spannend blijft, dan is dat een goed teken. Dus smaakt dit boek naar meer…


ISBN 9789026127229 | paperback | 480 pagina's | Uitgeverij De Fontein | oktober 2009
vertaald door Lia Belt

© Marjo, 28 december 2010

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven