Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Zes seconden te laat
Jo Nesbo


Bij een bankoverval in Oslo krijgt de filiaalhouder precies 25 seconden om de kluis open te maken en het geld te overhandigen aan de overvaller. Omdat de filiaalhouder door nervositeit de kluis niet onmiddellijk open krijgt duurt het zes seconden langer. De overvaller kijkt naar de bewakingscamera, heft 5 vingers op en daarna nog een en schiet een bankbediende dood.
Door de moord wordt eenzaat, inspecteur Harry Hole van gewelddelicten, toegevoegd aan het onderzoek door de afdeling Roofovervallen. Omdat het onderzoek naar de overval volledig vastloopt concentreert Harry zich, samen met Beate Lonn, een collega gespecialiseerd in video-onderzoeken, op de moord.
Maar dan pleegt Anna, een vroegere vriendin van Harry, zelfmoord. De avond ervoor had Harry nog bij haar gegeten maar verder herinnert hij zich niets meer. Enkele dagen later krijgt hij anonieme mails en gaat twijfelen of het wel zelfmoord was…


Zes seconden te laat is een heel ingewikkeld boek. Er zijn veel verhaallijnen en telkens je denkt dat een verhaallijn “opgelost” is komt er weer een personage of feit waardoor alles op losse schroeven komt te staan. Ook het slot kan op geen enkel moment voorspeld worden.
Op zich is dat, voor dit soort boeken, enkel positief maar soms heb je het gevoel dat het totaal ongeloofwaardig is, teveel op toeval berust…


ISBN 978-90-5672-055-1 Paperback 329 pagina's Signatuur januari 2005
Vertaling: Annelies de Vroom

© Inge, 18 januari 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven