Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De vijftiende affaireDe vijftiende affaire
James Patterson 
co-writer: Maxine Paetro


De politie van San Francisco staat voor een raadsel. In een luxe hotel zijn drie brute moorden gepleegd. Een Chinese zakenman is in zijn hotelkamer doodgeschoten, waarna ook twee jonge Amerikanen in de naastgelegen hotelkamer om het leven zijn gebracht. Charlie Clapper, hoofd van de forensische dienst, vertelt brigadier Lindsay Boxer van moorzaken, dat de zakenman niet alleen was. Er zijn lipsticksporen en blonde haren aangetroffen. Ook heeft Clapper opgemerkt dat de kamer bijzonder goed is schoongemaakt. Hier is een professional aan het werk geweest.


Opvallend is ook dat de zakenman onder een valse naam in het hotel verbleef. Wie was de man die volgens zijn paspoort Gregory Wang heette in werkelijkheid? Met wie was hij in het hotel? De lezer weet meer. De dame die hem gezelschap hield, heet Alison Muller. Ze is moeder van twee dochters en zakenvrouw.  Waar deze aantrekkelijke dame is gebleven, weet ook de lezer niet. Is haar iets overkomen of heeft ze iets met de moord te maken? Alle hoop is op Lindsay en haar collega’s gevestigd.


Ook het jonge stel dat in de naastgelegen hotelkamer logeerde, had valse namen opgegeven. Lindsay merkt op dat ze bijzonder veel apparatuur bij zich hadden. Apparatuur waarvan nu alleen de snoeren en opladers nog aanwezig zijn. Hielden ze de zakenman soms met geavanceerde bewakingsapparatuur in de gaten? Een korte inspectie van de kamer van de zakenman bevestigt Lindsays vermoeden. Het raadsel wordt steeds groter. Wie hield wie in de gaten en waarom?


Tijdens het onderzoek naar de moorden duikt een bekend gezicht op camerabeelden van bewakingscamera’s op. Lindsay schrikt. Het is Joe, haar echtgenoot. Wat had haar uiterst betrouwbare echtgenoot, en toegewijde vader van hun dochtertje Julie, op die bewuste locatie te zoeken? Lindsay begrijpt er niets van. Tijd om er al te lang over na te denken, heeft ze niet want het moordonderzoek wordt door iets vreselijks naar de achtergrond verdrongen. Er stort een vliegtuig uit Beijing neer. Honderden passagiers vinden de dood.


Het vliegtuig is niet zomaar neergestort. De dood van al die mensen is moedwillig veroorzaakt. Op de passagierslijst staat een opvallende naam. De naam van een Chinese zakenman. Een naam die ze tijdens het onderzoek naar de hotelmoorden ook zijn tegengekomen. Hebben het vliegtuigongeluk en de moorden iets met elkaar te maken? En waar is de blonde vrouw die de zakenman in het hotel gezelschap hield gebleven? Lindsay wordt volledig door haar werk opgeslokt maar het kan haar onmogelijk ontgaan dat Joe niet is thuisgekomen.


Ook in de dagen die volgen, duikt Joe niet op. Hij neemt zelfs zijn telefoon niet op en hij reageert op Lindsays berichten. Lindsay maakt zich grote zorgen. Joe is de liefde van haar leven. Ze vertrouwt hem volkomen. Toch komt ze tot de ontdekking dat hij dingen voor haar heeft verzwegen. Zo beseft ze tot haar schrik dat ze niet precies weet wie zijn werkgever is. Door de hectiek van haar drukke bestaan als werkende moeder, heeft ze verzuimd ernaar te vragen. Joe is spoorloos en Lindsay weet niet waar ze haar zoektocht naar hem moet beginnen. Waar is hij toch bij betrokken geraakt?


In maar liefst 103 korte hoofdstukken doen James Patterson en Maxine Paetro dit spannende verhaal uit de doeken. Dit vijftiende deel van The Women’s Murder Club-reeks is extra spannend omdat het huwelijk van Lindsay en Joe onder druk komt te staan. Joe, die voorheen het toonbeeld van de perfecte echtgenoot én vader was, is ineens een vreemde voor Lindsay. Heeft hij een goede verklaring voor zijn verdwijning of barst het geluk van Lindsay als een zeepbel uiteen?


Het enige minpuntje aan dit boek is dat Lindsay in hoofdstuk vijf in de kamer van het vermoorde tweetal een aantal snoeren en opladers ziet en onmiddellijk concludeert dat het om spionerende privédetectives moet gaan. Het is net of de auteurs hier even met de logica gesjoemeld hebben om de vaart erin te houden. Toch heb ik het ze onmiddellijk vergeven want ook dit boek leest weer als een trein. De auteurs hebben mooi beschreven hoe Lindsays verwarring voor verbetenheid plaatsmaakt. Ze is vastbesloten de waarheid te achterhalen en bereid deze onder ogen te zien, ook als het niet goed voor haar huwelijksgeluk uitpakt. De vijftiende affaire is tot en met het laatste woord spannend!


ISBN  9789023443742| paperback |336 pagina's | Cargo | november 2016
Vertaald door Waldemar Noë

© Annemarie, 16 december 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven