Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De discipelDe discipel
Deel 2 van de Bergmankronieken
Hjort Rosenfeldt


In dit tweede deel van de Bergmankronieken wordt de politie geconfronteerd met een seriemoordenaar, die het op vrouwen gemunt heeft. Z'n werkwijze komt tot in detail overeen met die van Edward Hinde, die door toedoen van Sebastian Bergman 15 jaar geleden achter de tralies is beland. Sebastian Bergman ziet deze zaak natuurlijk als de manier om bij z'n dochter (die dat zelf niet weet) in de buurt te zijn. Hij dringt zich weer in het onderzoeksteam en ontdekt dat de moorden op de een of andere manier met hem verbonden zijn. De slachtoffers zijn namelijk allemaal vrouwen, met wie hij ooit het bed heeft gedeeld en hij besluit er een aantal te waarschuwen. Ellinor krijgt ook een waarschuwing van Sebastian, maar zij interpreteert deze waarschuwing op een onvoorziene manier. (Zou Sebastian Bergman toch weer een vrouw in z'n leven toelaten?)


Sebastian Bergman wordt in dit boek nog een stukje onuitstaanbaarder dan in het eerste boek. Hij wil alles doen om de band tussen Vanja (z'n dochter) en haar stiefvader te verbreken, met onvoorziene gevolgen. De moordzaken spelen in dit boek een grotere rol, hoewel de privélevens nog steeds belangrijk zijn. Zowel Edward Hinde en z'n discipel zijn in hun jeugd misbruikt, hetgeen natuurlijk niet echt als een excuus mag dienen. Edward Hinde is sluw en geslepen en weet mensen op slinkse wijze te manipuleren, door gebruik te maken van hun zwakheden. Met name Thomas Haraldson, die in het vorige boek nog blunderde bij de opsporing van een vermiste jongen, is hier het slachtoffer van. Hij is net de directeur geworden van de gevangenis waar Edward Hinde z'n straf uitzit en zint nog steeds op revanche op het politieteam. Hij hoopt informatie van Edward Hinde te krijgen, zodat hij de zaak op kan lossen. Helaas is Edward Hinde te slim en loopt Thomas in de val. Edward Hinde gedraagt zich als een kwade geest die een aantal wensen zal vervullen, hetgeen natuurlijk nooit goed gaat.


Aan het eind van het boek wordt er al een kleine aanzet gegeven tot het volgende boek. Wat zal Ellinor gaan doen met de inhoud van de zak die ze weg moet gooien?
De heren Hjort en Rosenfeldt hebben weer een spannend boek geschreven met een paar verrassende wendingen. Sebastian Bergman gedraagt zich onuitstaanbaar en krijgt nog een klap te verwerken. Zou hij toch wat aardiger worden? In ieder geval kijk ik al uit naar het volgende boek.


ISBN 978 90 234 7040 3  | 518 pagina's | Uitgeverij Cargo | maart 2012
Vertaald door Geri de Boer

© Renate, 18 oktober 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven