Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

ScorpioScorpio
Hilde Vandermeeren


Mensen vermoorden is zijn beroep. Huurmoordenaar Michael was nog maar een tiener toen hij zijn eerste moord pleegde. Hij is al jaren werkzaam voor de organisatie Scorpio. Zijn bazin, Dolores, haalt de opdrachten voor hem en zijn collega’s binnen. Alleen zij weet wie opdracht tot moord heeft gegeven. Michael vindt het prima zo. Hij doet wat hem opgedragen wordt, zonder dat hij wroeging voelt. In de loop der jaren heeft hij zich een handige eigenschap aangeleerd. Zijn bijnaam is “De Kameleon”.


Ook de huurmoordenaarsmarkt is aan concurrentie onderhevig. Dolores besluit daarom om voortaan ook kinderen tegen betaling om het leven te brengen. De eerste opdracht is al snel binnen. Het gaat om voormalig atlete Gaelle en haar zevenjarige zoontje Lukas. Michael is degene die hen zal vermoorden. Michael zal niks aan het toeval overlaten en de buitenwereld zal denken dat Gaelle zelf de dader is. Toch voelt het, voor het eerst tijdens zijn lange loopbaan, niet goed. Michael wil geen kind doden. Wanneer hij probeert de opdracht te weigeren, zadelt Dolores hem met een partner op. Elke stap die hij zet, wordt met argusogen bekeken.


Gaelle is zich nergens van bewust. Ze probeert te genieten van een korte gezinsvakantie in het Zwarte Woud. Haar huwelijk met Bernd wankelt. Is de liefde tussen haar en Bernd na de geboorte van hun zoon Lukas langzaam weggesijpeld? Gaelle denkt liever niet meer aan die vreselijke periode terug. Ze was depressief en wist zich soms geen raad met haar huilende baby. Gaelle hoopte dat het gezinsuitje hun huwelijk nieuw leven in zou blazen maar bij thuiskomst blijkt er niets veranderd te zijn.


Dan wordt er een gat in Gaelle’s geheugen geslagen. Ze voelt zich angstig. Waar is ze? Haar instinct zegt haar dat ze moet vluchten maar ze begrijpt niet waarom. Ook heeft ze vaag het gevoel dat er een kind in nood verkeert. Verward zakt ze weg in een diepe slaap. Het duurt even voor Gaelle zich weer bewust van haar omgeving is. Ze ligt in een ziekenhuis. Een psychiatrisch ziekenhuis. Gaelle begrijpt niet waarom. En waar is haar man? Het klopt toch dat ze getrouwd is? En dan ineens danst Lukas haar herinneringen binnen. Lukas, haar kind. Waar is haar kind?


Wanneer Gaelle weer voldoende aanspreekbaar is, hoort ze de vreselijke waarheid. Ze heeft geprobeerd haar zoon om het leven te brengen, waarna ze een zelfmoordpoging heeft gedaan. Kennelijk heeft ze halverwege haar afschuwelijke daad spijt gekregen en een sms-bericht aan haar beste vriendin Ebba gestuurd. Dankzij het doortastende optreden van haar vriendin leeft Lukas nog, maar het jongetje ligt in coma. Of hij het gaat halen, is nog niet zeker. Gaelle’s wereld stort in.


De bewijzen tegen Gaelle zijn overduidelijk. Ze had zelfs een excuusbriefje achtergelaten en bovendien zijn er antidepressiva in haar huis gevonden. Waarom heeft ze voor haar echtgenoot verzwegen dat ze weer door een depressie werd geplaagd? Gaelle is met stomheid geslagen. Heeft ze werkelijk geprobeerd haar kind te doden? Ineens weet ze het weer. Er waren twee mannen in haar huis. Twee mannen die zich op haar en Lukas stortten. De man die haar vastgreep fluisterde dat ze net moest doen of ze bewusteloos was. Gaelle luisterde niet. Ze stuurde in paniek een sms aan Ebba en dat werd door de tweede man opgemerkt…


Hilde Vandermeeren heeft opnieuw een echte pageturner geschreven. Natuurlijk gelooft niemand Gaelle’s verhaal over de twee onbekende mannen in haar huis. Ze is de enige die beseft dat Lukas nog steeds in gevaar verkeert. Ze zit echter opgesloten in een psychiatrisch ziekenhuis. Hoe kan ze haar kind helpen als niemand haar gelooft?


Wie heeft opdracht tot de huurmoorden gegeven? Dat is de grote vraag. Alleen de opdrachtgever en Dolores kennen de waarheid. Heeft Bernd de moorden besteld? Heeft hij zich werkelijk van zijn vrouw en bloedeigen kind willen ontdoen? Wanneer Gaelle uit het psychiatrisch ziekenhuis weet te ontsnappen, wordt ze niet alleen door de politie gezocht. De opdracht is immers nog altijd niet volbracht en Dolores stelt haar clientèle niet graag teleur.


Deze vierde thriller van Hilde Vandermeeren heb ik met ingehouden adem gelezen. Het spannende verhaal is goed uitgewerkt en leest als een trein. Door welke gebeurtenissen is het Poolse jongetje Michael een huurmoordenaar geworden? Kan Lukas nog gered worden? Lees dit boek en ontdek de onthutsende waarheid!


ISBN 9789021402420 | paperback | 318 pagina's| Uitgeverij Q | mei 2016

© Annemarie, 23 juni 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven