Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altLevenslijn
Harlan Coben


Myron Bolitar is agent. Geen agent die boeven vangt maar een agent die de belangen van sporters en andere beroemdheden behartigt. Myron is zeer toegewijd aan zijn cliënten en helpt hen waar nodig. Wanneer de hoogzwangere voormalig tennisster Suzze om zijn hulp vraagt, aarzelt Myron dan ook geen moment: natuurlijk zal hij haar helpen.

Suzze is acht maanden zwanger. De vader van het kind is Lex Ryer, de helft van het beroemde rockduo HorsePower. Ook Lex is een cliënt van Myron. Er is iets voorgevallen tussen de aanstaande ouders en nu heeft Lex de benen genomen. Suzze is radeloos. De ruzie tussen de twee echtlieden is ontstaan door een foto op Facebook. Of liever gezegd: door een reactie op die foto. Vol trots had Suzze een echofoto geplaatst wat haar veel hartelijke reacties opleverde. Op één na. Iemand plaatste de nijdige opmerking “niet van hem” met daarbij een vreemd tekentje.

Waarom reageert Lex zo heftig op een opmerking op Facebook?  Als hij twijfelt of hij de vader van de baby is dan kan hij dat toch eenvoudig laten testen? Myron belooft aan Suzze om haar man op te sporen en hij treft Lex al snel aan in een of andere club. Veel tijd om met de benevelde Lex te praten heeft Myron niet want ineens valt zijn oog op een vrouw die hij al jaren niet heeft gezien. Het is Kitty. Kitty Bolitar, zijn schoonzus. Kitty maakt zich uit de voeten en wanneer Myron de achtervolging inzet raakt hij in de drukke club, tegen zijn zin in, betrokken bij een handgemeen. Hij verliest Kitty uit het oog.

Zo’n zestien jaar geleden verdween Kitty uit het leven van Myron met in haar kielzog zijn broer Brad. Hij heeft ze sindsdien nooit meer gezien. En nu was Kitty in de club. Was Brad er ook? Myron wil niets liever dan zijn broer vinden, hij wil goedmaken wat jaren verleden zo verkeerd ging. Myron probeert nog steeds het probleem tussen Suzze en Lex op te lossen maar zijn aandacht is nu ook op Kitty gevestigd. Uit beveiligingsbeelden van de nachtclub wordt pijnlijk duidelijk dat Kitty drugsverslaafd is. Op de beelden is ook te zien dat Kitty de drugs met haar lichaam betaalt. Myron walgt van haar. Hoe kan ze zijn broer dit aandoen? En opnieuw rijst de vraag: waar is Brad? Brad en Kitty hebben bovendien een vijftienjarige zoon. Mickey. Waar is hij? De zoektocht naar Kitty blijkt niet ongevaarlijk te zijn en Kitty’s problemen lijken raakvlakken te hebben met de problemen van Suzze en Lex. Het drietal kent elkaar nog van vroeger. Haalt het verleden hen nu in?

De Myron Bolitar-reeks is een serie die vooral mannen aan zal spreken. Het verhaal lijkt soms wel een mannenfantasie. Myrons beste vriend en collega Win (Windsor Horne Lockwood III) is een steenrijke playboy die zich continue met beeldschone en gewillige dames omringt. Esperanza Diaz, de zakenpartner van Myron is een voormalig profworstelaar en dat geldt ook voor receptioniste Big Cyndi. Myron zelf is niet vies van een beetje geweld maar Win spant de kroon. Wie de toorn van de charmante maar levensgevaarlijke Win over zich afroept kan dat niet altijd navertellen. “Gelukkigen” belanden slechts zwaargewond in het ziekenhuis.

De liefdevolle band tussen Myron en zijn ouders biedt een mooi contrast met al het geweld. In dit boek wordt Myrons neefje Mickey geïntroduceerd, het hoofdpersonage in Cobens young adult-reeks. Zoals de lezer van Harlan Coben gewend is, leest ook Levenslijn als een trein en is het verhaal pakkend. Voor mij was het vooral leuk om het verhaal van Mickey vanuit een ander perspectief te lezen.

ISBN 9789022562666  | paperback | 352 pagina's | Boekerij | juni 2012
Vertaald door Martin Jansen in de Wal

© Annemarie, 25 november 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven