Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Niet mijn droomNiet mijn droom
Eva Nagelkerke
              

Kim en Rutger hebben een groots besluit genomen: ze gaan de droom van Rutger waarmaken: een half jaar zeilen. Eerst naar Tenerife en dan - ‘als de boter smelt’ – het zeil hijsen en op weg naar de Caraïben. Rutger wilde dit al vanaf zijn jeugd, en Kim is er langzaam in mee gegroeid. Maar ze snapt best dat hun achtjarige dochter Peru niet staat te springen. Een kind van die leeftijd heeft het er veel moeilijker mee om haar vertrouwde leventje en haar vriendinnen achter te laten. Zij kan nog niet overzien dat het ‘maar voor een half jaar’ is.
Dan zullen ze ook 24 uur per dag op elkaars lip zitten. Ze zullen volledig op elkaar aangewezen zijn. Dat werkt wel op hun zenuwen. Kleine onenigheden zouden zomaar in een ruzie kunnen ontaarden, maar:


‘Ze laat haar mondhoeken opkrullen. Precies die glimlach die haar moeder altijd opzette wanneer haar vader haar bekritiseerde. Haar ouders hadden nooit ruzie, tenminste, niet waar zij bij was. Die harmonie, daar is ze aan gewend. Het is de rustigste manier om te leven, zonder spanningen of confrontaties die bakken met energie kosten. En het is kinderlijk eenvoudig.’

Kim schikt zich naar haar man. Dat moet Peru ook: er is een rantsoen, dus niet zomaar een zakje chips opentrekken en iedere avond spelen ze Yahtzee waarbij haar vader haar echt niet laat winnen. Het valt niet meer voor een achtjarige. De spanning is duidelijk aanwezig.


Daarnaast is er het verhaal van Rosalia, hoogzwanger van een vierde kind terwijl haar man moet werken. Werk waarbij hij dagen van huis is. Het gezin woont in Bluefields, Nicaragua, maar Rosalia heeft ook een droom: ze wil uiteindelijk naar Miami. De zwangerschap valt haar zwaar, wanneer komt Raul weer thuis?


In de proloog is er sprake van een dode. Maar wie dat is weet je natuurlijk niet. En er zijn vele kandidaten. Voordat de ontknoping daar is, krijg je als lezer nog een heleboel te verwerken. Er gebeurt van alles. De afwisseling van de verhaallijnen en de onverwachte wendingen maken het een superspannend verhaal. De personages gaan gedurende het verhaal ook steeds meer leven, deze psychologische thriller leg je niet zomaar even weg.


Eva Nagelkerke is de schrijversnaam van de zussen Alexandra en Victoria Nagelkerke. Ze schrijven psychologische thrillers vol onderhuidse spanning en levensechte personages. Hun thrillers Stille wateren en De perfecte engel stonden op de shortlist voor de Hebban Thriller Prijs.

ISBN 9789461096814 | Paperback | 300 pagina’s | Uitgeverij de Crime Compagnie | februari 2023

© Marjo, 14 maart 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven